sobota 4. května 2019

zatoulaný míč v trávě....




Chtěná a nechtěná zátiší.
Plánovaná i náhodná.
Zapomenutý míč v trávě po dětech ještě z Velikonoc a k tomu chmýří pampelišek. 
Zaujalo mě to hned. Můj muž odhodil míč, když sekal trávu a neměl čas jej zvednout. Já jsem malinkatou sekačkou odsekávala, co sekačka nevzala a z původně žlutých pampelišek, které spadly na chodník a já je taky hned neuklidila, se přes noc stalo chmýří. K chmýří se odněkud skutálet míček a já ráno viděla pro mě úžasné zátiší.


Je krásnější než ten karafiát v úvodu, který máme u vchodu do domu na schodech. 
Nechápu, proč ty karafiáty rostou v řadě. Vypadají jako v kině.
Kdyby chtěl člověk ten míč schválně naaranžovat, tak se mu to nepovede a ani ho to vlastně nenapadne.
Začínám mít dojem, že občas vznikají skvělé sestavy opravdu náhodně. Při úklidu odsunu vázu, svícen či květináč a najednou zjistím, že provizorní umístění je mnohem lepší než původní. 
A občas s koupí nové věci musíte otočit celý barák na jih (tenhle krásný příměr jsem převzala od svojí sestry a tak se mi líbí, že ho používám furt). 
Stačí koupě jednoho obrazu, lampy či nějaké maličkosti a při hledání vhodného umístění zjistíte, že musíte přesunout ještě toto a toto, protože to spolu prostě neladí. 
Asi to znáte všichni. U nás se to děje pořád a je jedno, jestli je to velká věc nebo malá.
Tak to je dnešní malá úvaha.
Mějte pěknou sobotu a já jdu dnes fotit soutěž hasičů v požárním sportu, naštěstí je u nás. Vždy si s nadšením naplánuju sama práci, a když nastane den D, přiznávám, že se mi někdy nechce.


P.S. Ježíši, ty schody a okolí potřebují umejt. Už zase. Myla jsem je před dvěma týdny. No nestíhám.

16 komentářů:

  1. Marti, souhlasím, že některé věci se prostě povedou náhodou, mimoděk, aniž by to to člověk usiloval. karafiáty mi přijdou roztomilé - vypadá to, jako kdyby zvěděvě koukaly, kdo to k vám jde.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak to mě nenapadlo :-) Ale máš pravdu, vypadají tak. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Vždyť celý život se dá brát jako jedna velká náhoda, je na nich založený. Proč by to pak nefungovalo u zátiší? :) Hlavně, že karafiáty kvetou. Jak, to ať sami uváží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda a já bych o tom mohla vyprávět :-) Náhod v mém životě bylo víc než dost, některé chtěné některé nechtěné, ale to je život. Hezkou neděli.

      Vymazat
  3. Marti, tvoje sestra má moc hezké úsloví :o) Já doma stále něco přemisťuji a pak se stane, že jednu věc (většinou jde o dekorace, vázy a pod.) hledám na starém místě a ona tam není...
    Tvá zátiší se mi moc líbí, karafiáty v kině jsou super!
    Měj hezký večer! Helena

    PS. a doufám, že si moc nezmokla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, včera jen mrholilo, tak jsem moc nezmokla. Ale špatně se fotilo. Fotek mívám ale hodně, tak jsem něco vybrala. Dnes to pokračuje, myslím soutěže hasičů, ale začíná svítit sluníčko, tak snad to bude dnes lepší a nebudu na hřišti tak mrznout. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  4. Marti, tyhle nízké karafiátky mám moc ráda! Krásně voní,viď....
    A heslo tvé sestry je super. Změna je život, občas to chce, když ne rovnou novinku, tak alespoň prohodit ty původní věci. Ať se nenudíme 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, právě je zajímavé, že tyhle nevoní vůbec. Nejsou to úplně takové ty malinké, tak možná proto. Co je to nuda :-)? Měj hezkou neděli.

      Vymazat
  5. Náhodou, karafiáty v řadě vypadají super. A příměr sestry je pravdivý, občas .... se to stane všem. :o)
    Marti, přeji Ti krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, my obracíme barák každou chvíli :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  6. Marti, já mám zatoulaný míč už 18let na zahradě, když byly vnukovy 2roky ve stráni a nechávám ho tam.Připomíná mi, když byl malý.Karafiátky jsou krásné a schody neřeš. Fotky s míčem a chmýřím
    jsou hezké.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, no jo, vy máte velkou zahradu. My, kdybychom nechávali na zahradě zapomenuté hračky, tak se tady nehneme :-) Ale je pravda, že s úklidem nijak extra nespěcháme. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Zátiší v trávě je hezké. Já jsem dnes objevila zatoulané autíčko pod stoličkou. Potřebovala jsem vyměnit žárovku a stolička také nebyla na svém místě. Našla jsem ji v obýváku a pod ní autíčko.
    Představuji si jak karafiátky krásně voní. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, to moc dobře znám. Včera jsem objevila malinkaté velikonoční kuřátko v předsíni na zemi, které tu zapomnělo některé z dětí. A pod sedačku v obýváku se toho vejde! Jo, musím tě zklamat. Jak už jsem odpovídala výše Pétě, nevoní vůbec. Měj pěkný den.

      Vymazat
  8. Marti, páčia sa mi tvoje detaily všedného dňa ... maličkosti, ktoré si každý nevšimne ... ?aj sa dobre ... Pa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já to umím teprve posledních pár let :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.