sobota 26. října 2019

na věčné časy...


Na téma střídání času jsem se už na blogu několikrát vyjadřovala, i když v mojí životní fázi už by mi to mohlo být jedno. 
Většinou vstávám s prvním rozbřeskem, protože už konečně můžu.
Já si ještě pamatuji začátek zavedení letního času, vždy to byl pro mě děs a vlastně nikdy jsem si na to nezvykla. A hlavně jsem nikdy nepochopila, proč byl vůbec zaveden. Nikdy to nic dobrého nepřineslo a střídání tady pořád je, přestože vědci tvrdí, že nejprospěšnější pro zdraví je čas přirozený, kterému se ale začalo říkat bůhví proč zimní čas. 
A už to vypadalo tak nadějně, když se v loni začala EU zabývat zrušením střídání času. Dnes při čtení ranních zpráv, což je moje tradice, jsem narazila na několik článků, které oznamují, že střídání času bude zřejmě na věčné časy, protože politici se nemohou dohodnout.
Kdyby to nebylo tak smutné, i by se člověk zasmál.
Je tolik jiných problémů, které život přináší a čekají na řešení a ono není možné se dohodnout ani v tak jednoduché věci, kde jsou jen dvě možnosti, panebože.
Proč se nevrátit k něčemu, co je pro nás přirozené? Proč neposlechnout vědce?
Střídání času nepřináší vůbec žádné výhody, jen nevýhody, tak proboha proč už nezvítězil zdravý selský rozum?!
No, někdy se mi zdá, že už možná ani nikde není. Zmizel v nenávratnu a lidstvo dělá problém i z věcí, které by problémem být rozhodně neměly.
Mějte pěknou sobotu. 
Dnes je zase taková mlha, že ranního rozbřesku bych se nedočkala.
Na závěr citát, který mě pobavil a co se týká událostí veřejného života, tak u mě je i pravdivý.

10 komentářů:

  1. Marti, nadpis mě trochu vylekal, připomněl mi úplně něco jiného než střídání času. Také se říkalo na věčné časy a nikdy jinak. To se změnilo a tak doufám, že se změní i rozhodnutí, které se týká střídání času. Štve mě, že se musíme ve všem podřizovat EU a nemůžeme o takové věci, jako je střídání letního a zimního času, rozhodnout sami. Souhlasím s citátem.
    U nás svítí sluníčko, snad bude další krásný den. Měj pěknou sobotu. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, myslím, že ve většině z naší generace vyvolává nadpis hrůzu. Snažím se od toho oprostit. Měj hezký den.

      Vymazat
  2. Tak,tak, tak !
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Já patřím k těm, kterým střídání času nevadí. Na jaře "ukradenou" hodinu přežiju, v létě se těším z toho, že je vidět dlouho do večera (což pro ty, kteří chodí z práce v podvečer, má svůj půvab) a teď na podzim se těším, že jeden můj den bude mít o hodinu víc (uvítala bych to u všech).
    Hezký prodloužený víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, je ale otázka, zda střídání neškodí zdraví i těm, co jim to vůbec nevadí. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  4. Marti, ani mě to nevadí, ale dovedu pochopit, že se s tím někdo špatně srovnává. Jak jsem pochopila, žádný ekonomický ani jiný přínos to nemá, jen není vůle a síla se domluvit. Na tom už asi ztroskotalo víc věcí...
    Právě krásně svítá! Užij si den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně, když to nepřináší žádný užitek, tak proč to nechávat. Měj pěknou a pohodou neděli, a když jsi psala o krásném svítání, u nás byla opět mlha.

      Vymazat
  5. Marti, mě to vadí a jsem z toho rozhozená.Nebudu se rozepisovat, byla bych sprostá jak dlaždič.Hezký zbytek neděle Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, i já a celou dobu. Měj pěkné sváteční pondělí.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.