úterý 2. srpna 2022

divoká rajčátka, růže a jiné





Mám sice připraveno ještě dost příspěvků z minulého týdne a mezi nimi i rozhovor, ale dnes dávám po delší době odpočinkový příspěvek ze zahrady. Odpočinkový pro mě, u focení pro sebe si odpočinu, až tak moc neřeším výsledek, jako když fotím pracovně.
Opět po pár týdnech odpočinku začaly znovu rozkvétat keře růží, zatím nejvíc dva, ty další za fotku zatím nestojí.








I ibišek se trochu pochlapil. Zato truhlíky a závěsy se surfiniemi už pomalu začínají ubírat na kráse, no máme je od dubna, tak se není co divit. Ještě tedy kvetou, ale jen ten na kuchyňském okně je úchvatný, i když i na něm už jsou vidět známky vysílení a to se u nás hnojí furt.






Letos jsme zasadily divoká rajčátka, původní varianta rajčat, je to dárek od naší Terezy a už začínají rodit. Jsou miniaturní, ale krásné a chutné. Rostou trochu jako džungle, nakonec jsou divoké a nezaštipují se. Prostě rajčata pro lenochy, kteří už chtějí na zahradě hlavně odpočívat a pít kafe.





Na závěr ještě trochu červeně sladkých jahod.
Mějte pohodový den.



6 komentářů:

  1. Růže mi taky po odmlce nabírají trochu dech. Ibišek mi nekvete a zdá sei, že letos ani nepokvete. Mám sazenici od loňska od kamarádky, tak asi zatím zkouší, zda je místo pro něj vybrané, vhodné. :-) Úrodičku rajčátek i jahůdek máte OK !!!
    Měj hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, hezká úroda i kytičky. Nám teď na chalupě kvetou hlavně měsíčky - letos jsme nestihly s mámou nic moc zasadit a měsíčky se nám tam tak nějak vysemenily samy, tak jsme je nechaly:)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, asi jim deštík přišel vhod. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký pohled do vaší zahrady. Je co sezobnout i pokochat se.
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní úroda jahod i rajčátek. Je to dobrota, když se to trhá z rostlinky přímo do pusy. Růžičky také pěkně kvetou. Přeji ti moc hezký den Marti.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký, všechno kvete, zraje.... Ila

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.