čtvrtek 25. srpna 2022

poetické nahlédnutí do minulého století...



aneb nádech minulosti z mého diáře. No možná i nepoeticky, když si přečtete inzerát na prvním obrázku, kde někdo nabízí sňatek za motocykl nebo mladý muž učiní známost za účelem sňatku s dceruškou průmyslníka, která dostane věno minimálně 500 000... To není zrovna poetické. 
Diář už jsem tady představovala po dva roky za sebou - Zábavný kalendář Kateřiny Winterové. Používám jej na poznámky, na kontakty, které si nechci dávat do telefonu, protože už je možná ani podruhé nepoužiju či na poznámky z rozhovorů apod.. Diář mám v počítači a vždy na mě řve a vyskakuje, aby připomněl nějakou schůzku. Zábavný kalendář na oba roky jsem tady na blogu trochu představovala, ale když jsem něco včera zapisovala, zaujala mě nějaká stránka a já si ho zase po dlouhé době prohlédla, aktuálně jen poslední měsíce. 
Je to poetický pohled do minulosti, tak jsem se rozhodla dát malou ochutnávku z časopisů minulého století, některé příspěvky jsou z 30. let, některé z 50. let 20 století, no prostě historie, tak se pojďte podívat trochu se mnou.
Pojďte třeba zjistit, co nedělat, když chcete být šťastná, či vyjádření K.J. Erbena k babímu létu, tepla už je namále, tak jako ho má stará bába či si můžete přečíst Baladu tichého večera od Josefa Hory. Nebo jen tak nahlédněte.
Mějte pohodový den s úsměvem. 











5 komentářů:

  1. Ahoj Marti, diář od Kateřiny Winterové mám už druhý rok také a těším se na další, od 1.9. bude v expedici. Přeju hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ráda jsem nahlédla, mám takové věci ráda. Napadlo mne, že by to byl dobrý dárek pro moji kamarádku.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, diář má svůj mírně nostalgický půvab :).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tvé příspěvky jsou origoš. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná porce nostalgie, Marti! Děkuji!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.