neděle 28. srpna 2022

pověsti a jiné


Dnes mám s příspěvkem zpoždění, protože jsem zpracovávala reportáž a fotografie ze včerejšího křtu knihy o naší obci. Článek teprve vyjde, tak jej dám později, protože myslím, že vznik knihy je zajímavý. A vzpomněla jsem si, že po knize Pověsti z Kokořínska, Mšenska a Podbezdězí, vůbec nevím, jestli jsem o této knize tady psala, bližší podrobnosti o ní jsou k dispozici na stránkách muzea, vyšla publikace Pověsti z Mělnicka, Neratovicka, Kostelecka a Kralupska znovu po 25 letech. Třeba někoho z vás budou pověsti zajímat a je možné je koupit i na dobírku, stejně jako předchozí pověsti a informace najdete na tomto odkaze. Každá publikace stojí 200 Kč.
Použité fotografie jsou ze stránek muzea.



Na závěr přidávám moje fotografie knihy, která se včera křtila, což byl hlavní bod včerejší akce, ale i doprovodný program, především pro děti byl zajímavý.
Mějte pohodovou neděli.



4 komentáře:

  1. Marti takovéto publikace jsou hlavně pro místní obyvatele doslova pokladem. Já osobně mám takové místní pověsti moc ráda. Jsou to vlastně pověsti a pohádky, ale je to vždy zajímavé čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, to je knížek. Tak ať se všechny prodají. Myslím, že takové knížky by neměly chybět v knihovničce obyvatel. Jsem ráda, že jsou lidé, kteří dokáží takové příběhy objevit a sepsat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty pověsti mají moc hezké obálky. A koukám, že Cítov má pěkně tlusté dějiny :).
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat
  4. I mě překvapila tloušťka knihy o Citově. A ty pověsti, to musí být hezké čtení!
    Marti, děkuji za info a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.