pátek 14. ledna 2022

virtuální návraty potřetí - pokračování


Dnes pokračování ze včera. Od Čertových hlav jsme vyrazili k jeskyni Klácelce. Je to umělá jeskyně na levém břehu Liběchovky s reliéfy sochaře Václava Levého. V roce 1845 zde vytesal Jana Žižku, Jana Nepomuckého, blanického rytíře, trpaslíky a vevnitř v jeskyni jsou reliéfy zvířat. 
Tenkrát jsem měla obyčejný kompakt, tak ty fotky nejsou nic moc.
Dnes jen v rychlosti. Mám hodně práce se psaním. Shlédla jsem v posledních dvou dnech dvě výstavy, zúčastnila se vernisáže a ještě nemám přepsaný rozhovor ze středy z diktafonu. Takže práce nad hlavu a určitě i na blogu bude nahlédnutí na výstavy.
Mějte klidný pátek.


















6 komentářů:

  1. Marti, to je krásné místo. Jsem ráda, že jsem mohla poznat alespoň virtuálně dílo sochaře Václava Levého. Také jsem si něco přečetla o životě tohoto umělce.
    Líbí se mi lodičky na fotkách, ani se nedivím, že jsi je v takovém terénu vyzula.
    Měj pěkný den, ať se daří.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, to je krásné místo a vydat se tam v lodičkách je o nohy...přece jen je to v lese a ve skalách...ale je tam krásně
    Děkuji za milou připomínku. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ty lodičky mají malý podpatek, jsou džínové a ještě z doby, kdy jsem lodičky nosila, ale na opravdickém velkém podpatku. Vyzula jsem se jen kvůli fotce. Prochodila jsem v nich několikrát Paříž, kam jsem s nimi vždy jezdila, byly hrozně pohodlné. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Krásné místo. Marti, pamatuji si tento příběh, ty lodičky jsem už na fotce někde viděla. .o)
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezká místa, i já se ráda vrátím.
    Hezký večer. J

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné místo se sochami v přírodě. U nás je něco podobného v Rudce u Kunštátu. Tam je celá jeskyně Blanických rytířů.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.