sobota 16. září 2017

dnes naprosto prozaicky


Možná se to bude někomu zdát velmi přízemní a možná povrchní, ale mě to udělalo radost.
Ne že by pro mě čtvrtky a někdy pondělky byly nějak ponižující, když brzo ráno běhám kolem regálů a hledám dle seznamu dcery outfity pro vnoučata. 
Slyšela jsem už různé historky o čtvrtečních "masakrech", ale v našem regionu se vyskytuje velké množství slušných lidí, takže tento čtvrtek ráno, kdy jsem toho měla na seznamu opravdu hodně, věci jsou to kvalitní a za slušnou cenu, jsem slyšela vedle sebe: jakou velikost hledáte? Hledám 110. 
Paní mi kýžený outfit podává se slovy: tady je poslední. 
Když k mému muži pronesu, panebože já to nemohu najít, ozve se z cizích úst: co hledáte? Jo, to je tamhle. 
Opravdu po ránu v krámu narvaném rozespalými lidmi překvapí taková vstřícnost a solidarita. 
Jsme tu všichni ze stejného důvodu.
A co mi teda udělalo radost?
Zpráva, že Lidl testuje nový web už i v Česku, kde bude možné nakoupit kdykoliv, nejen v kýžené čtvrtky. Konečně skončí to čtvrteční čekání, až se paní rozhodne, zda si ponechá velikost či nikoliv, a i když jsem přijela brzo ráno, je už poslední a já ji nutně potřebuju.
Přestože je eshop zatím v testující verzi a testuje ji okolo devíti tisíc zaměstnanců, nadšená dcera mi včera posílá přístupové kódy se slovy: mami, chtěla jsi nějaký svetr, který už neměli, tak se podívej. Při tomto množství testujících lidí bylo celkem jasné, že přístupová hesla dlouho utajena nezůstanou. Okamžitě jdu novinku vyzkoušet. Jelikož nakupuji přes internet téměř vše již více než deset let, jsem celkem myslím znalec na eshopy. Musím říct, že tento "lidlovský" mě mile překvapil. Je pro uživatele přívětivý, srozumitelný, nemusíte nic dlouho hledat, mapě webu porozumí každý.
A výsledek?
Ten můj svetr neměli. Za to spoustu jiných krásných věcí. Objednala jsem si kabát a pro mého muže džíny.
Má to přijít do tří dnů, tak dám vědět. Poštovné je přijatelné, já jsem neplatila nic navíc, protože jsem měla objednávku přes tisíc korun.
Chodíte také nakupovat outfity do Lidl?
Na webu jsem měla možnost shlédnout i  novou luxusnější dámskou kolekci, kterou prezentuje Heidi Klum. Myslím, že tady se budeme oblékat.
Tak jsem udělala reklamu, i když tento řetězec ji vůbec myslím nepotřebuje.
Přemýšlím, že mi ty čtvrtky nabité solidaritou a slušností možná ještě budou chybět :-)

10 komentářů:

  1. Zdravím paní Slunečnice. Když se dostanu do Lídlu, tak je vybráno. Je to navečer. Potravin dost, ale oblečení, prádla a obutí pomálu. Už ráno tam stojí fronty vlčáků a my, kteří chodíme do práce tam být nemůžeme. Vybírám z toho, co zůstane. Z výše uvedené kolekce bych si určitě vybrala také, je moc hezká, jen mi chybí více XL. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, já tam taky jezdím právě hned ráno, protože by to dcera nestíhala se dvěma dětmi. Teď jsem doma, ale stíhala jsem to i při práci, páč jsem měla volnou pracovní dobu. Myslím právě, že eshop zahrne i lidi, kteří to jinak nestíhají. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Já Lidl měla dlouho na "černé listině" díky tomu, jak se v Čechách uvedl (nepovolené kácení stromů), ale postupně jsem ho vzala na milost. Hodně věcí mají ve velmi dobrém poměru cena - výkon. Já mám vyzkoušená funkční trika a ponožky a tam palec nahoru. Ale některé oblečení mi na druhou stranu úplně super nepřišlo, takže nevím, jestli bych si ho na e-shopu troufla koupit (vracení mne nebaví;-)). Mám ráda jejich tematické týdny - zvlášť francouzský... Tam vždycky lovím nějaké dobrůtky. A občas nějaké dekorace, papírenské zboží v akcích. A i ve stálém sortimentu mám své oblíbence, kde je cena-výkon ve velmi super poměru. Ale kupuji, co je, když jdu z práce, na tlačenice moc nejsem (i když u těch dětských věcí to docela chápu, protože jsou hezké a za dobré ceny a při nakupování na děti peníze jen hoří, to si ještě pamatuju z doby, kdy byl sy malý)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, pro děti jsou věci ve vysoké kvalitě, to už máme vyzkoušeno. Pro dospělé ne vždy, ale mám od nich skvělé svetry, ještě se my všichni smáli, že mám na sobě kalhoty Versace a svetr z Lidlu :-) Mám od nich i teplé roláky, džíny asi dvoje, sukni. Na šaty hezké a kvalitní jsem nikdy nenarazila. Můj muž už dva roky nosí hezkou bundu z umělé kůže, která je úžasná. Na webu si vždycky čtu složení materiálu a málokdy vracím za těch spoustu let, kdy na internetu nakupuju. Vracela jsem většinou díky velikosti, kterou jsem neodhadla. Lidl má v každém regionu místa, kde se dají vrátit věci osobně a bez problémů, není to Lidl. V Mělníku jsou taková místa asi 3 nebo 4, takže ani to nebude problém, ale já doufám, že vracet nebudeme. Kabát má v sobě 25% vlny a takové kabáty jsou kvalitní a drahé, tak uvidíme. Hezký víkend.

      Vymazat
  3. Dobrý podvečer Marti, my jezdíme tak jednou týdně nakupovat do Lidlu . Já si kupuji pruhovaná trička, krátký a dlouhý rukáv na doma .Jsem spokojená jak kvalitou i nošením.I lněné kalhoty a i jiné na zahradu nebo na kolo a na procházky do lesa. Dětské oblečení mají hezké a za přijatelnou cenu . Jenom mi u nás vadí, to přehrabané a vyházené zboží z obalů . Jinak já nakupování nemám moc ráda .Vadí mi davy lidí a dost jich je bezohledných. Kdyby u nás existoval dovoz potravin , tal klidně využiji
    Mějte krásný zbytek dne
    U nás prší.Martina








    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Martino, mluvíte mi z duše. Já už jsem tady psala, že naprosto nesnáším nakupování a nakupuji zásadně přes internet. Pouze jídlo k nám nikdo nevozí a to jsem už zaregistrovaná všude možně na Košíku, Tesco atd. Nakupování miluje můj muž, já tomu dávám deset minut a odcházím. Do Lidlu chodím proto, abych pomohla dceři, protože ta by v Praze pro děti nezískala nic. Proto jsem tak nadšená z toho eshopu. Já nejsem vůbec nakupovací typ, jídlo to musíme a i to většinou nakupuje můj muž, ale oblečení na to nemám nervy, proto fakt vše i občas boty přes net. Pouze teď jsem si oblíbila Pepco kvůli dárkům, které většinou potřebuji okamžitě. Tady trošku krápalo, právě jsme se vrátili z vinobraní, kde trošku sprchlo, ale málo. Teď si hraju s fotkami a zítra možná dám. Mějte se krásně a díky za milou návštěvu.

      Vymazat
  4. Přiznám se, že Lidl je můj nejoblíbenější obchod. Jednoznačně vede v kvalitě zeleniny a ovoce, kterého díky zdravému způsobu života sním metráky. A zde mají nádherně čerstvé. Dále mám moc ráda tématické týdny, kdy si mohu koupit kvalitní anglické džemy nebo italské těstoviny.
    A co se týče té hrabárny, naprosto tomu rozumím,prodávají kvalitní a dostupné oblečení pro děti a to je ohromný bonus. Moje dcera tam pro vnučku ráda a často nakupuje, má tento obchod za rohem. Navíc si moc chválí funkční prádlo a sportovní oblečení.
    Já za sebe zde moc ráda nakupuji povlečení a věci na zahradu.
    Martičko, je nás prostě hodně, kteří zde rádi nakupují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Blondýnko, už jsi z dovolené zpět? Ano, potraviny tam nakupujeme taky a přesně mám ráda tématické týdny a zeleninu a ovoce. Hezký večer.

      Vymazat
  5. Lidl máme od našeho bydliště kousek a tak jsem ve čtvrtek také vyrazila. Ne hned na sedmou, ale v osm. Parkoviště plné a tak jsem s hrůzou vyrazila do chumlu kolem oblečení. Bundičku pro vnoučka jsem po chvíli našla a aby to vnučce nebylo líto, vybrala jsem i jednu pro ni. Snacha sice brblala, že už bundu má, ale nakonec byla myslím ráda. Většinou v akční dny chodí nakupovat můj muž, vyrazí před sedmou a vždycky donese požadovanou věc. Jinak chodíme na Lidl nakupovat rádi. Přes internet také běžně nakupuji, a proto jsem ráda za zprávu, že bude mít eshop.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, eshop už funguje. už jsem dostala zprávu, že zboží mi bude doručeno pravděpodobně v úterý. Vypadá to, že moje testování proběhlo v pořádku. Doufám, že mi ten kabát bude :-) Hezké dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.