neděle 17. září 2017

sobota nejen o víně




Mělnické vinobraní jsme letos navštívili potřetí.
Vypadá to, že se z toho i pro nás stane tradice, vzhledem k tomu že bydlíme v tomto regionu čtyři roky a půl. 
Vinobraní trvá tři dny, ale vždy chodíme v sobotu a vybíráme si z programu, co chceme vidět či slyšet.
Je to velká akce, všude plno lidí, takže tam vydržíme pár hodin.
Ochutnala jsem rulandské šedé pozdní sběr, navštívila spoustu stánků, dala si pekelně drahou, ale výbornou grilovanou krkovičku, poslechla si a dokonce i zatančila na koncertu skupiny The Basketles revival, trochu zmokla a hlavně hodně fotila. Na koncertu tančil i pán na vozíku, což mi přišlo úžasný.
Fotila jsem zátiší, která neměla s vinobraním nic společného, ale mě zaujala.
Povedlo se mi zachytit celý průvod, který byl letos oživen alegorickými vozy a byl ve znamení průřezu dějinami. Začínal sv. Ludmilou a končil Masarykem. Moc hezky to bylo připraveno, a je mi líto nepoužít většinu fotografií, je jich hodně, takže průvod bude v samostatném příspěvku.













Nenechte se mýlit. Toto nádherné rezavé nářadí není skutečné. Je z čokolády.








Tady nahoru by mě nikdo nikdy nedostal.
Není mi dobře, i když to jen fotím.
Pokračování příště průvodem.

15 komentářů:

  1. Tak to jste měli pěknou sobotu.Bezva fotečková dokumentace. Ta čokoláda mne dostala :-).
    Už se těším na fotky z průvodu.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my jsme fakt mysleli, že je to skutečné nářadí. Přišlo nám i tak nádherné, ale ta čokoláda byl pak šok. Nechtělo by se mi tu krásu sníst. Mám radost, že se ti líbilo. Na průvodu už makám. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Paní Slunečnice, úžasné fotky, krásná dokumentace. A ty krásné mísy na salát a to čoko nářadí, tančící pán na vozíku .... Muselo to být moc fajn, i když zrovna já nejsem příznivcem jakéhokoli srocování. Je mi z toho v takové chvíli málem k nedýchání. Byli jsme cca před měsícem v Mělníku v podvečer, kam nás vzali naši mladí, jak jsme byli u nich na návštěvě. Nestihli jsme zámek, ale cukrárnu tam ano, a kávička i zákusky byly úžasné, a mladá paní co tam obsluhovala také. Když jsem koukala z hradeb na soutok a vinice, rozplakala jsem se, jak je to tam u vás nádherné. Jak vám hrknou slzy do očí, to prostě neovlivníte. A ten pocit velké krásy se nedá popsat. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, ano jsou tady krásná místa. No já jsem na takové akce zvyklá, jejich kontrolu a částečně organizaci jsem měla jako vedoucí marketingu v popisu práce :-) Ale stejně tam vždy vydržíme tak tři hodiny, víc ne. Tentokrát jsme tam byli o málo dýl, protože jsem nakonec fotila i pro noviny, což jsem původně v plánu neměla. Do novin ale nepřišly ty fotky, které se vám líbí jako nářadí a mísy, tam musí být vždy lidé. Takže tato krásná zátiší jsem si fotila pro sebe a pro čtenáře blogu :-) Krásnou neděli.

      Vymazat
  3. Určitě hezká akce, škoda že nebylo lepší počasí. My na akce tohoto typu moc nechodíme. Můj muž tam vyloženě trpí, takže by tam vydržel, tipuju, tak půl hodiny :-). Většinou ho přemluvím jednou za rok, že jdeme na svařák na vánoční trhy a tím je zas na dlouho vyčerpáno :-))
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ono jen drobně krápalo asi tak 10 minut zrovna při tom koncertu, takže to nebylo hrozný a dalo se to vydržet a teple jsme se oblékli :-) Také ti přeji pohodovou neděli.

      Vymazat
  4. Teda Marti, krásné fotky.Na vinobraní už jsme nebyli léta. Vadí mi i manželovi davy lidí, když se nemůžeme volně pohybovat a lidi do vás strkaj. No já jsem dost těžký introvert . A ten stánek s uzeninama, to by bylo něco pro manžela. U nás v Turnově jsou každý rok hrnčířké trhy a tam teda nesmím chybět, ale ty vánoční nic moc. Těším se na vaše další fotky. Mějte krásný zbytek dne.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, děkuji, moc mě potěšilo :-) Jo ten stánek s uzeninami se mi líbil, i když já to moc nejím, minimálně a toto ve mě vyvolalo pocit, že klobásu si nedám tak půl roku hahaha. Hezké dny.

      Vymazat
  5. Marti, na vinobraní jsem nikdy nebyla. Jednou bych se chtěla jet podívat na Moravu, ale letos to určitě nebude. Krásně si to užíváte.
    Hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já jsem původem z Moravy a jezdím tam a na vinobraní jsem tam taky nikdy nebyla. Tady je to tradiční akce a pravděpodobně největší v roce, tak tam na pár hodin chodíme na nějaký koncert či představení. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Martinko,tak ta čokoláda mne dostala.Takovou jsem ještě nikde neviděla.Zakousnout se tak do kombinaček,nevyrazit si zub a ještě si ochutnat to je věc...:-D
    A ty dřevěné misky jsou krásné. Ale na kolotoči někde ve výšinách bych se nepovozila.Jen to vidím na fotce a mám závrať.
    Měj se príma a hezký večer.
    Daška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chybička se vloudila..Pochutnat si!!Písmenko P se mi někde zatoulalo.

      Vymazat
    2. Daško, my jsme nářadí z čokolády viděli taky poprvé. A zaujalo nás to. Přesně, z toho kolotoče jsem měla závratě, jen jsem se koukla:-) Měj krásný večer a hezké vykročení do nového týdne.

      Vymazat
  7. Martí, Mělník mám jen jako místo narození a pár výletů k soutoku a náměstí. Vinobraní vypadá lákavě a spousta krásy kolem. Díky za obrázky.
    Hezké dny měj. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji. Za chvíli dám ještě fotky z průvodu. Ten stál opravdu za vidění. Krásné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.