Vytvořila jsem pomazánku, co dům dá a je tak dobrá, že si ji musím dát do svého virtuálního receptáře.
Asi se divíte, proč je tady dvakrát za sebou recept s tuňákem. Můj muž koupil v akci, jak jinak :-), velkou, ale opravdu velkou konzervu 650 g, tak je nutné ji spotřebovat. Tuňák v oleji je výborný a je velkých kusech, nemám ráda takové ty kousíčky.
Takže recept na pomazánku:
odhaduji tak asi dvě malé konzervy tuňáka v oleji, 1 celý sýr Almette bez příchuti, 2 malé lžičky bílého jogurtu holandského typu (bylo to dost husté), trochu šťávy z citronu, osolit podle chuti, tři na drobno nakrájená vařená vajíčka a nakonec 2 lžíce kapary.
Kapary jsem nikdy nezkoušela. Věděla jsem samozřejmě, že existuje, ale nikdy mě nenapadlo je koupit. V pátek na mě jukly v krámu a v životě se má zkusit vše nové, co se nabízí. Netušila jsem, že chutnají tak výborně. Budu je rozhodně kupovat. Hodí se k těstovinám, do pomazánek a i k masu.
Paní SLunečnicee, takovou jsem ještě nedělala, vyzkouším. Fakt se mi na ni sbíhají sliny. Ještě že jsem po snídani. Krásný sváteční den přeji vám i vašim blízkých. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatIwko, moc děkuji. Potěšilo :-) I vám a všem okolo vás hezké a pohodové dny.
VymazatDělám docela často všelijaké pomazánky. Tato musí být dobrá. Kapary jsem ještě nezkoušela, takže je to výzva.
OdpovědětVymazatJe krásně, tak měj hezký den!
Hanka
Hani, já pomazánky miluju. A když jsem přinesla kapary domů, páč jsem je chtěla vyzkoušet, načetla jsem si, co to je. A jsou to nerozvinutá poupata květů z keře kapary. To už samo o sobě zní dobře a je to fakt moc dobrý. Hezké dny.
VymazatTuňákovou pomazánku mám taky ráda. Já jako základ používám žervé nebo lučinu. Ale zkombinovat ji s kapary mne ještě nenapadlo. Manžel je nemusí, ale to tuňáka taky ne, takže tuňáková pomazánka je vhodné místo, kam s nimi ;-)
OdpovědětVymazatStáni, já používám, co dům dá, takže někdy i žervé. Vyzkoušej, je to dobré. Hezké dny.
Vymazat