úterý 26. září 2017

špecle s tuňákem a kapary aneb když není čas



Tato rychlovka se hodí, když fakt nemáte čas. Těstoviny s tuňákem v oleji jsem jedla u dcery jako teplý rychlý oběd a moc mi to chutnalo.
V sobotu nebyl na nic čas. Můj muž přinesl v pátek zase houby a já je likvidovala až v sobotu dopoledne, protože jsem pracovala na fotkách, které jsem pro deník nafotila při páteční akci.
Takže opravdu dobrý oběd a rychlý.
Do uvařených špeclí jsem přidala tuňáka z kvalitní konzervy, kde byly velké kusy a ne jen rozdrcené kousky, na oleji jsem osmahla narychlo čerstvou červenou papriku a přidala i s kapary do těstovin. Vmíchala jsem nasekanou petrželku a bylo hotovo.
Skvostný oběd.
Špecle jsou koupené. Éra, kdy jsem vyráběla domácí nudle na přístroji, který pro mě vyrobil kdysi před "sto lety" můj slovenský děda a naše tři děti se hádaly, kdo tam bude dávat ty kousky těsta a koukat, jak lezou nudle, je dávno pryč :-)
A tady syslím a mám radost.
Akorát tomu nemůžu říkat zásoba na zimu, páč u nás vydrží tak maximálně ty houby, které mám v mrazáku. Můj muž už se na to chystá. Miluje vše kyselé a může to jíst na kila.
Tak si sysel fotí, abych se mohl kochat, až nebude :-)


10 komentářů:

  1. Paní SLunečnice, je to dobrá volba, dělávám to také tak. Když nemám čas, uvařím rýži, zamíchám tuňákový salát z plechovky a rychlý oběd je hotov. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, mě samotnou nic tak jednoduchého nenapadlo :-) S rýží to taky musím zkusit. Hezké dny.

      Vymazat
    2. V létě dělávám kuskus, přidávám k tomu jemně nastrouhanou mrkev, celer, petržel a cibulku a zamíchám konzervu tuňáka. Iwka

      Vymazat
    3. Jo, to jím u dcery. Můj muž kuskus nejí :-)

      Vymazat
  2. Já mám těstoviny s tuňákem (+ rajče a salátovky na kousky a trochu naťové cibulky, je-li) ráda jako salát zastudena.
    Aby ses nasysleným mohla kochat délé, tak konzumenta upozorni, že věci naložené na kyselo (okurky, řepa, houbičky), by se měly nechat chvíli proležet, aby se propojily chutě. U nás se vždycky říkalo, že naložené v létě by se mělo jíst až na Vánoce.
    Hzeký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, salát za studena to jo, ale jako teplé jídlo jsem to neznala. Můj muž moc dobře ví, že se to má uležet, ale počká tak dva týdny :-) Do vánoc to nepřipadá v úvahu. Dřív jsem nakládala i 150 sklenic okurek a na Silvestra jsme museli kupovat. :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Zrovna nedávno jsem vzpomínala, jak jsem dělala všechno domácí, včetně těch nudlí a jak jsem to všechno krásně stíhala...musím se smát. / i ty okurky, moje maminka vždy říkala, že jiné do úst nedá !, ta by se divila /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, no taky jsem toho dřív stíhala hodně :-) A bude hůř hahaha :-) Ale to nejsou důležité věci. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Jo,jo taky to občas dělám. Jen volím jiný typ těstovin,neboť můj manžel má výhradu ke špagetám a podobným dlouhým ,,nudlím" :-). Co nadělám, nic.
    Houby na kyselo to on taky může. Já tedy zrovna houby v této úpravě nemusím. Zeleninu a okurky ano.
    Hezký den! Tady u nás konečně vypadá, že hezký bude!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mi dlouhé nudle máme rádi v jakékoliv podobě. Jo dnes bylo teplo. Jela jsem brzo ráno do Prahy navlíklá a pak jsem myslela, že se upeču :-) Ale vypadali jsme všichni stejně. Hezký večer.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.