úterý 9. ledna 2018

na co jsem zapomněla



Těsně před Štědrým dnem mi v poště přistálo opravdu milé a nečekané překvapení.
Krásný dopis s dárkem. Kalendář plný krásných fotografií z Vysočiny, kterou vůbec neznám. 
Věrušce jsem sice hned poděkovala, ale na zveřejnění zatím nějak nedošlo.
Zveřejňuji vše, co mě potěšilo a překvapilo, takže i toto veřejné poděkování sem rozhodně patří.
Vlastně jsem na něj vůbec nezapomněla. Jen nebyl čas, abych si vůbec fotografie prohlédla a psát o něčem, co jsem pořádně neviděla, jsem fakt nechtěla.
Věruško, ještě jednou ti děkuji hlavně za krásný dopis, který jsi mi napsala a bylo to opravdu nečekané překvapení.
Kalendář je moc krásný a už je i s dopisem uložen v knihovně za pracovním stolem, kde sedím a pracuju, takže jej mám na dosah, abych si jej kdykoliv prohlédla. 
Proč je v knihovně? Neberu jej aktuálně na tento rok, nechám si ho i po jeho skončení platnosti.
Já totiž kalendáře zásadně nepoužívám již několik let.
Vlastně od jedné vtipné historky, kdy jsem prý mámě mého muže prodloužila život o několik let.
V naší rodině svátky nedržíme, nějak pro nás nejsou důležité, ale občas nějaké přání, když si vzpomeneme, přiletí.
Tenkrát jsem dorazila ráno do práce a zrak mi padl bůhví proč na stolní kalendář a vidím, že máma měla svátek před třemi dny. Říkám si, no když už jsem na to narazila, popřeju jí trochu se zpožděním.
Zvednu telefon a říkám vše nej ble ble ble s malým zpožděním. Na druhé straně se ozývá smích, takový ten, jak se úplně zalykáte a nemůžete ani promluvit a ten trvá docela dost dlouho.
Já mlčím a čekám na vysvětlení. Po několika dlouhých vteřinách se se smíchem se ozve: díky za dárek, fakt si mi prodloužila život.
Nerozumím.
No já se směju tomu zpoždění. Svátek jsem měla před třemi měsíci.
Kalendář jsem tenkrát hned rozdala, páč já jej fakt nepotřebuju a od té doby jsem už nikdy žádný neměla. Ani v práci a ani doma. Já používám léta kalendář a diář v počítači.
To je důvod umístění kalendáře i s milým dopisem v knihovně. Je to čestnější místo než na psacím stolem a navíc to bude pořád nepopsaný list a bude to jako kniha s fotografiemi a s vloženým krásným dopisem.

9 komentářů:

  1. Pobavila si i mne Marti. On se ten stolní kalendář prostě musí obracet, viď? Já jsem věrná kalendářům, diářům. V kanceláři mám na stole, v kuchyni mám také stolní na MT, diář velký v kanceláři, diář malý kabelkový. Já si zase nezvykla na ty v PC či mobilu a zvykat si ani nechci :o).
    Měj se moc hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, no já jsem se při vzpomínce bavila taky znovu :-) Já jsem léta používala kalendář v kožených deskách, jak se tam mění žrádlo každý rok, ale měla jsem ho při schůzkách na zapisování závěrů jednání atd. K tomu jsem vždy používala diář v počítači, protože mi vyhovuje, že mi vše připomene sám o den dřív, než se záležitost koná. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, vypadá, že bude krásný, ale máš málo fotek zevnitř. :o) Já kalendáře používám a mám jeden v pracovně a jeden v ložnici. Často mám chalupy a přírodu.
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, máš pravdu, ale já jsem vlastně neměla v úmyslu nějak prezentovat fotky z kalendáře, asi vzhledem k jejich velikosti by byla kvalita nic moc. Mělo to být jen poděkování :-) Hezký den.

      Vymazat
  3. Já stojací kalendář používám doma i v práci. Doma ho mám u PC spíš jen kvůli přehledu, nepíšu do něj (letos mám fotky krás Čech a Moravy), zato v práci do něj píšu všechny pracovní termíny i jednání. Tam mám takový, co fasujeme, bez obrázků. Co jsem se používat nenaučila, je malý diář do kabelky. A diáře v PC taky moc nemiluju, nicméně v práci ho používám kvůli požadavku nadřízeného na sdílení, aby věděl, kde se mu toulám...
    Kalendář s fotkami Vysočiny by se mi určitě líbil - máme tam chalupu a mám ten kraj ráda
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já myslím, že stolní kalendář používá většina lidí, já budu spíše výjimka. Měj se moc krásně.

      Vymazat
  4. Já kalendář používám a hlavně v práci, ovšem několikrát jsem šla přát měsíc dopředu stejnému člověku a tak jsme z toho udělali tradici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidím, že nejsem sama. Mně už se to teď nestává, podívám se vždy na net, kdo má svátek :-) Blondýnko, hezké dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.