pondělí 1. ledna 2018

začínám psát osmičku


Tak ahoj v novém roce. 
Jak na nový rok, tak po celý rok. 
Tím se teda moc neřídím, ale dnes se mi tato pověra hodí.
Dbám tedy hlavně na to, aby na Nový rok neviselo prádlo. 
Tuhle pověru si táhnu z domova, vím, že je to nesmysl, ale přesto to dodržuji. 
Ráno jsem pracovala pro noviny, páč zítra už vycházejí, ale stejně budu pracovat pravděpodobně, snad celý rok, tak je to jedno. A aby mi nevyschlo v novém roce pero, tak první příspěvek. 
Opět začínáme všichni psát první řádky našich blogů. 
Setkávání s vámi prostřednictvím mého blogu a vědomé či nevědomé zabloudění na vaše deníky mě obohacuje, přináší nové poznatky a nové názory na všední i nevšední věci, přináší mi to větší rozhled a nová témata k zamyšlení, na která bych bez vás pravděpodobně nenarazila. 
Děkuji za naše malé a přátelské společenství, které jak doufám, bude pokračovat se stejnou intenzitou i v novém roce. 
Začínám psát osmičku s nadějí a důvěrou 
a první příspěvek, na který nebyl čas v roce sedmičky, je celkem prozaický.
Co se týká technických vymožeností do kuchyně, jsem celkem konzervativní a neskáču hned po každé novince, byť se objevuje všude a klidně může být v každé domácnosti. 
Já k tomu musím většinou dospět sama.
Už téměř rok, když jdu k dceři hlídat, mám připraveno v lednici k snídani smoothie. 
O problému snídat či nesnídat jsem již na blogu psala v příspěvku Snídaňový mýtus a společně jsme v komentářích rozebírali, kdo z nás snídá a kdo snídat nemůže.
Smoothie jsem si dávala třeba odpoledne, ale kupovala jsem si ho samozřejmě.
Přiznávám, že zpočátku jsem měla problém snídat i to smoothie a pila jsem sklenici několik hodin. Moje dcera ale velmi dbala na moji dávku vitamínů, takže mi to neustále připomínala.
Já miluju svůj odšťavňovač, který používám už léta a už jsem jej několikrát měnila za novější, 
Dcera se mě ptala, zda nechci smoothie mixér od Ježíška. Asi ani ne.
Před vánoci jsem kupovala na eshopu Lidl džíny pro mého muže. Ne jako dárek, ale jen tak. 
Ještě jsem nakoupila nějaké věci a chyběla trocha do neplacení poštovného, a pokud moc nezbývá, tak hledám dál. A narazila jsem na mixér, cenově tedy značně převýšil částku, kterou jsem potřebovala, ale rozhodla jsem se, že do něj půjdu. 
Ten můj už tam nemají, ale je tam spoustu jiných a s Lidlem máme dobré zkušenosti.
Mixér není v mojí obvyklé barvě zelené, páč ten už neměli. 
Nakonec jsem ráda, příjemná fialová a dost už bylo zelené.
Dorazil zrovna, když jsem byla na Moravě, takže prvotní nadšení jsem si neprožila, a pak jsem už neměla čas a ani chuť novinku zkoušet.
Začala jsem po vánočních svátcích.
A už jedu několik dní.
Přiznávám, není to takový oprus jako odšťavňovač, kde se vždy několik hodin přesvědčuju, že to musím celé rozebrat, vyčistit odpad od ovoce a dát do myčky. 
Mám sice velmi výkonný, ale přesto odpad samozřejmě zbývá.
Tady není žádný odpad a je to šup šup. Jediná nevýhoda tohoto postupu je, že musím trochu přislazovat, je to něco jiného než jen šťáva. Naučila jsem se dávat o trochu víc vody, než doporučují a vypadá to, že vážně začnu asi snídat. 
Ne sice v obvyklou hodinu, ale dřív, než jsem zvyklá.
Je teda pravda, že ranního kafe jsem se nevzdala. Tím musím začít den a teď si jej melu na novém mlýnku od Ježíška a dopřávám si nedávno čerstvě upraženou brazilskou kávu.
Bez kávy se můj mozek nerozjede. Bez kávy mám mozek mrtvého delfína.
Tak vzhůru do nového roku ať už s kávou či bez.

18 komentářů:

  1. Marti, loni jsem si koupila Nutribulet a dá se říct, že denně mixuji. Vůbec nemusím ovoce, jen na málo věcí mám chuť, ale rozmixované vypiju všechno. Je to jediný způsob, jak do sebe nějaký vitamín dostat.
    Přeji krásný nový rok. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to je přesně můj problém. Já jím na kila hroznové víno, třešně a můžu ananas. Jinak nepozřu nic a syrovou mrkev, kterou si dávám do odšťavňovače, bych nesnědla vůbec, po jablkách je mi špatně, ale ve šťávě je můžu. Přesně rozmixované anebo odšťavené pozřu vše. I tobě pohodový nový rok.

      Vymazat
  2. Ať ti dobře slouží. Dceři jsem ho koupila na jaře k narozeninám a žasla jsem nad jeho silou vše hladce rozmixovat. I ona je spokojená a zkouší nové a nové kombinace.
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já zase musím dost přemýšlet, protože to, co dám vše do odšťavňovače, se do mixéru nehodí :-) Ale už se mi to stává zvykem a každé ráno si ovoce mixuju.

      Vymazat
  3. Já mám zas raději, když si do něčeho můžu kousnout :-). Když se to pije, tak mám pocit, jako bych nic nesnědla (což je poněkud záludné). Takže tuhle technickou vymoženost zatím míjím...
    A ještě jednou hezký nový rok. Já jdu likvidovat to prádlo, co mi zůstalo s loňska viset (pověru o nevisícím prádle znám taky, ale nějak se nám toho tu přes svátky nahromadilo...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ono tvůj způsob je pravděpodobně zdravější :-) Mě naopak pití zasytí, no každý to máme jinak. Mně občas taky zůstalo viset prádlo, ale letos ne :-)

      Vymazat
  4. Paní Slunečnice u nás platí - jak na Nový rok, tak po celý rok. A prádlo také nesmí být na šňůře. Pchá - a na šňůře jsou dvoje rifle. Prostě jsem na ně v tom shonu včera zapomněla. Paní Slunečnice přeji vám v Novém roce 2018 hodně a hodně zdraví, spokojenosti a krásných příspěvků. Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, pobavila jsem se :-) I mně se to občas stalo, že jsem zapomněla. Moc děkuji za přání a také přeji klidný nový rok.

      Vymazat
  5. O prádle se to také u nás doma říkalo a já to mám v sobě zafixované, takže prádlo nevisí.
    Já ráda téměř veškeré ovoce, ale rozmixované až tolik ne. Ne, že bych ho jednou za čas nevypila, ale raději ho mám ve stavu jak na stromě či keři vyrostlo :-).
    Hezký večer prvního dne nového roku.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Jako vždy trefné a výstižné :-)) .. takže se těším na tvoje další články !! Iva PS: hodně štěstí a zdraví!!!

    OdpovědětVymazat
  7. I já většinou dodržuji, že nesmí viset prádlo. Tentokrát visí, nutně jsem musela vyprat :-))). Se snídaní mám problémy a mám obrovskou neřest, horké kafe a suchý čerstvý rohlík. I když čas od času si nějakou snídani dám, většinou snídám až tak dvě, tři hodinky po probuzení. Napřed kafe, potom snídaně. Ovoce a zeleninu můžu skoro všechno a v jakémkoli množství. Syrovou mrkev jím večer místo brambůrek :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to mám podobně, jak vstanu tak kafe a další jídlo až tak kolem desáté :-) Rijo, hezký večer.

      Vymazat
  8. V poslednej dobe tiež raňajkujem len mixované ovocie ... banán, jablko, jahody z mrazáku ... Vždy si pridám aj dve, tri lyžice ovsených vločiek. S tým krásne vydržím až do obeda, aj dlhšie ... Mala som aj odšťavovač, ale ako píšeš ... to čistenie potom a zeleniny pred tým ... to ma nebavilo ... potom sa pokazil a ja som bola celkom rada ... Prajem úspešný nový rok ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já jsem zatím na odšťavňovač nezanevřela, ale je pravda, že jsem si šťávy dělala až odpoledne, ráno bych se k tomu nedokopala :-) I tobě vše dobré v novém roce.

      Vymazat
  9. Marti k smoothie jsem ještě nedospěla. Jím hodně ovoce, jen s jablky mám problém, na ty musím mít opravdu chuť a nesmí být kyselá. Odšťavňovač je už několik let v komoře bez využití. Nebaví mě jeho čištění.
    Bez kafe taky nemůžu fungovat, ale dávám si ho až po snídani.
    Přeji ti pohodový rok 2018.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.