čtvrtek 25. ledna 2018

neobvyklé a nečekané téma

U několika blogerů jsem v posledních dnech objevila zmínku či vyjádření k volbách.
Já vím, že k politice se na blogu nikdy nevyjadřuji a většina z vás se politice také v příspěvcích vyhýbá, ale naše celá rodina dost volby prožívá a ty prezidentské obzvlášť, v podstatě tím teď žijeme, tak jsem se rozhodla, že i já se připojím k řadě blogerů, s jejichž názorem souzním.
Politiku pořád sleduji, i když už ne v tom rozsahu jako v práci, kdy jsem měla politické debaty téměř v náplni práce.
Jsem ráda, že teď už to sledovat nemusím tak urputně a stačí mi projet noviny na internetu a jsem v obraze.
Nebudu vám tady radit či přemlouvat, koho máte volit. 
Já chci volit slušnost a morálku, páč se domnívám, že změnu už tato společnost potřebuje jako sůl a nejen na prezidentském postu.
Překvapuje mě však neznalost lidí na pravomoci prezidenta a i v mém okolí je mu přisuzována moc, kterou rozhodně nemá a doufám, že ani nikdy mít nebude. 
Nejsme monarchie.
Dovoluji si zde prezentovat pár známých informací, které někdo hezky sepsal a prezentoval na facebooku. Autora zde psát nebudu, i tak má dost nenávistných komentářů pod touto svojí zprávou.
A dnes se loučím se slovy, kterými já se v životě řídím: 
nesouhlasím s tvým názorem, ale budu dělat vše proto, aby si jej mohl/a svobodně říct bez nenávistných a ponižujících komentářů.
A zachovejte mi prosím přízeň i po tomto trochu politickém příspěvku.

Fotka uživatele Vojta Tesárek.

12 komentářů:

  1. Zajímáme se také Marti o volby, chodíme volit vždy. Protože nadávat, kritizovat a nechodit k volbám považuji za slabošství. Souhlasím naprosto s autorem textu. Prezident nás má hlavně reprezentovat v zahraničí. A my bychom měli být hrdí na svou zemi, na vlast, na svého prezidenta. Kde se tohle všechno ztratilo?? Učí se dnes děti vůbec ve škole být vlastenci? Proč jsme pořád tak ubulení, věční stěžovatelé, ač se vůbec nemáme špatně.
    Brzdím :o))).
    Měj hezký den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji za tvůj názor. Naše Linda volí i na Kubě, páč to mají naše děti tak zakódované, že k volbám se zkrátka chodí. Kdo nejde, nemá ani právo kritizovat. Měj se moc krásně.

      Vymazat
  2. Hezké odpoledne,souhlasím s Alenkou.Je to tak, kdo nejde k volbám ,ať nereptá.Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Marti, moc u tebe nekomentuju, omlouvám se- vesměs jsou již názory napsány. ALE teď děkuji, že jsi klidnou a mírnou formou vyjádřila svůj názor, a jako bonus jsi přidala shrnutí faktů, které většina voličů nebere v potaz. Jsem zhnusená tím, jak se lidi mezi sebou chovají a jak řeší volby prezidenta vesměs ti, kteří volí prezidenta stávajícího. A používají přesně ty argumenty, které jsou uvedeny jako mylné, v tvém článku. Moc si přeji, aby konečně zvítězili lidé, kteří preferují slušnost a byl zvolen ten, který nám nebude dělat ostudu . Pozdravuj Justýnku, posílám jí pohlazení.. Lenka kočka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, už jsem si říkala, kde tak dlouho jsi :-) a moc ti dnes děkuji. Justýnku za tebe pohladím a držím nám všem palce. Zítra jdu na to.

      Vymazat
  4. Bojím se, že tyto volby budou hodně napínavé. Ale snad to nakonec dobře dopadne. Snad budeme mít v sobotu večer důvod ke spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, moje dcera volí v Austrálii , věřím že to vyjde....

    Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, také se bojím, že to bude hodně vyrovnaný souboj. Ani v naší širší rodině se neshodneme na jednom kandidátovi. My s manželem máme jasno, chceme změnu. Tak snad to vyjde. Už dnes večer se uvidí. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to rozhodně, už jsem od včerejška nervózní. U nás v naší rodině jsme se shodli všichni, i když v jiných otázkách se lišíme, tady jsme jak jeden šik :-) Tak uvidíme.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.