pondělí 8. března 2021

pro změnu zelená


Vlastně ani nevím, kdy jsem tady nějakou kosmetiku, tedy výhradně babské téma, prezentovala. Už to bude hodně dávno, i když kosmetické přípravky si kupuju často. Hlavně krémy, které používám furt dokola, ale více vyzkoušených značek. Mám zkušenost, že po určité době i úžasný krém přestává na vás působit, páč pleť si zvykne. Takže krémy střídám. Před časem krémy Vichy, které mám ráda.
V poslední době jsem si uvědomila, že se tak trochu zanedbávám. Teď nemyslím krémy. 
Ale vzhledem k tomu, že jsem doma, maluju se jen velmi sporadicky. Nemaluji si tedy obličej na ksicht, jak tomu za běžných okolností říkám. Maximálně tužka na obočí, na oči a trochu rtěnky. Jednu novou rtěnku mám ještě nerozbalenou asi půl roku a možná ji po čase i vyhodím bez vyzkoušení. 
A jak s tím souvisí nákup nových přípravků na čištění pleti, které právě zkouším? Tato značka se dá pořídit jen v lékárně, ale to už asi víte. Došlo mi, že jak se teď nelíčím, tak moc nedám ani čištění pleti. Ne, že bych si ji nečistila, ale vlastně se většinou spokojím jen s pleťovou vodou. Pleťové mléko používám právě na nalíčený obličej, a tak mojí pleti chybí ten dotyk, ta masáž, kterou při čištění mlékem nebo gelem dělám. Ráda tyto přípravky používám jako mýdlo (které na obličej nepoužívám od puberty), nanesu přímo na obličej, napěním a začnu masírovat a čistit rukama. Teprve po té použiju na odstranění kosmetický tampón a omyju vodou. Značky používám známé, ale je pravda, že Vichy jsem nikdy neměla kromě krémů.
Vybrala jsem si dva přípravky z této řady v lékárně Benu. Mám z minulosti zkušenosti i s jinými lékárnami, i kdybych normálně nenakupovala na eshopech, tak kosmetiku z lékárny bych si vždy pořídila tady. Při představě, že čekám někde ve frontě a vybírám přes sklo a čekám, až mi někdo poradí, je pro mě nepředstavitelná. Vyzkoušela jsem vícero lékáren, ale nejsem někdy ochotná čekat na zboží v dnešní rychlé době víc než týden a v jednom případě mi zboží nedorazilo ani po urgencích do 14 dnů do vybrané lékárny a to dvakrát. Z Benu dorazil čistící gel a čistící tonikum za dva dny spolu s touto textilní maskou a já už víc než týden testuju.
Nevím tedy, jestli to není sugesce či placebo, ale já vidím změnu. Nepamatuji si, kdy by na mě působilo čistící tonikum tak osvěžujícím způsobem a stahování zvětšeních pórů vysloveně cítím fyzicky. Ano, píšou to na většině přípravků, ale já jsem to nikdy takto intenzivně necítila a neviděla vůbec. Čistící gel, který po nanesení vytvoří bohatou pěnu, jen tento pocit doplňuje. Mám pocit, jakoby se mi ksicht měnil v obličej i bez nanesení makeupu. 
Textilní masky jiných značek už jsem zkoušela a většinou působí okamžitě. Tato textilní maska značky Vichy je výjimečná tím, že látka není napuštěná ihned. Balení je rozděleno na textil a tekutou složku a teprve před použitím látku napustíte. To se mi zdá mnohem lepší. 
Tak dnes malé kosmetické okénko. 
Mějte pěkný vstup do nového týdne a kdo slavíte Den žen, tak vše nejlepší. Dnes se vlastně tenhle příspěvek docela hodí, i když to nebyl záměr.



6 komentářů:

  1. Vichy jsem před pár lety také používala a byla jsem spokojená. Čímž si mi připomněla, že bych si ji pro změnu mohla opět dopřát. Já kvůli citlivé pleti jsem opatrná na změny, i kosmetička mi vždy radí, abych příliš neexperimentovala, ale zn.Vichy mi dělala dobře, tam se určitě neseknu.
    Takže Marti díky za připomenutí a nezapomínejme se i nyní hýčkat doma, když nás nemohou hýčkat kosmetičky, masérky, pedikérky, kadeřnice. Jenže ne vše lze praktikovat doma, že? :-))))
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem si po dlouhé době vzpomněla, že mám ve skřínce masky. takže jsem hrábla po jedné a byla to zrovna nádherně vonící čokoládová. Já si kupuju micelární pleťovku a jsem s ní spokojená, taky se nemaluju, takže mi to stačí. A krém na oči, na normální krémy nějak vždycky zapomínám a namažu se jen občas a to ještě na noc. Nemám ráda přes den žádný krém na obličeji, takže nepoužívám ani žádný make-up. Ale až to bude možné zas si pro radost jednou dojdu na kosmetiku....

    OdpovědětVymazat
  3. Po špatné zkušenosti s pleťovou maskou ještě v mládí jsem na ně zanevřela. Ze mně by kosmetičky radost neměla, ale já i na obličej používám mýdlo Lipikar, také z lékárny. Mám s výrobky této řady dobrou zkušenost. Olejový gel mi myslím pomohl zahojit ekzém, kterého jsem se nemohla zbavit. Mám citlivou pleť a tak jsem opatrná při změně krémů. Teď používám krém od Avonu a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já v té pitomé covidové době úplně kosmetiku odstavila na vedlejší kolej. Tu dekorativní jsem nepoužila už rok. Naposledy jsem se krášlila loni 6. března, když jsme šli s mužem do divadla na Donutila. Od té doby jsem se nelíčila. Občas si vzpomenu na Jitku Vrbovou, která vystupovala v černých brýlích a asi v polovině koncertu pronesla, že je nosí ne proto, že by měla nějaký problém s očima, ale že se nenalíčila. Prý jí to trvá hodinu a život je příliš krátký. 😀
    Krémy občas střídám, ale jsem alergik, takže občas po nějakém olezu. Zvykla jsem si na jeden z Oriflame a také není špatný Dove. A protože jsem díky rouškám a respirátorům občas pěkně flekatá, koupila jsem si nedávno Bariéderm od Uriage.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Vichy je všeobecně osvědčená a chválená kosmetika - aspoň podle toho, co jsem slyšela (já od ní měla jen pár vzorečků). Já teď začala používat pleťové sérum a taky si docela libuju.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, i já mám se značkou Vichy jen dobrou zkušenost, i když je pravda, že odličovací a čistící přípravky jsem asi nikdy neměla.
    Měj příjemný podvečer, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.