sobota 20. března 2021

v krabici


aneb jak jde čas se Sárou. Je jí devět měsíců, takže už je to velká holka. 
Když nám doma připojovali nový internet, protože jinak k nám nikdo nechodí, divil se technik: 
tohle je kotě?! jí není ještě rok? je strašně velká. 
Ale to britky bývají, byla i Justýnka.
Měli jsme již vícero mazlíčků, všichni jste znali Justýnku, ale tohle je naprosto něco jiného.
Sára je moc hodná i zlobivá, klidná i divoká, poslušná i neposlušná, moc milá a někdy malý podvodník, ale hlavně se chce podílet na všem, co se u nás děje. Nesmí u ničeho chybět, i když občas usíná ve stoje, ale když se něco děje, přece nebude spát. Překoná se se sebezapřením, aby jí nic neuniklo.
Miluje, když přijede Tesco a stačí říct, že přijel pán a už se nesnaží využít otevřené dveře do domu k útěku a poslušně čeká, až bude vše doma, a pak jde s námi vybalovat zboží. 
Miluje prázdné tašky, takže jakmile je nějaká prázdná, je její a vleze si do ní a z tašky na nás prudce vyskakuje a chytá nás za nohy. 
Sára miluje schovávání. Vždycky se někde přikrčí a čeká. Pak na mě skočí zpoza rohu a já se fakt leknu. No jako malé dítě, ještě, že nedělá baf...
Zkrátka Sárinka miluje akci a vaří se mnou, s mým mužem instaluje nové dveře, chodí se se mnou sprchovat, tedy čeká, až se osprchuju... Jinak neustále za námi chodí a jen odpoledne si zaleze nahoru do postele a chvíli spí. To je jediná chvíle "naší svobody"
Včera přijelo Sárinčino malé tesco. Ne není to z Tesca, jen tak říkáme jejímu balíku plnému jejích dobrot. Krabice ji nějak extra nezajímají, ale včera jsem měla krabici na židli. 
Nejdřív si vlezla na stůl a se mnou vybalovala: no, to je pro Sárinku, koukala a všechno očichávala.
Do prázdné krabice hned plavně skočila a já jsem ji sotva zachytila, aby nespadla i s ní. Vydržela se v ní hrát za mojí asistence, vyskakovala z krabice, tahala mě za rukáv a okusovala nejen mě, ale i krabici. Měla jsem konečně možnost cvakat foťákem a něco z toho vyšlo.




Chtěla jsem odejít, a tak jsem dala krabici na zem, okamžitě z ní vyskočila a už ji nezajímala. 
To s taškami si vydrží hrát i sama a musí mít pořád nějakou v kuchyni na zemi. Po čase ji musíme vyhodit roztrhanou, ale ty smutný očička, když to vidí, vás přinutí dát jí k dispozici další. 
Takže v kuchyni na zemi se furt válí nějaká papírová taška.
Naše malá kočkovitá šelma poslouchá mě, ale mého muž miluje a tráví s ním hodně času v tělocvičně u stolu s počítačem. 
Všemu rozumí, co jí říkám, můj muž s tím má trochu problém mluvit tak, aby rozuměla. Ale to má někdy i s malými dětmi. Někdy jí nerozumí. 
Já rozumím všemu, co mi povídá, říká, fňuká či naznačuje. Tedy dosud jsem rozuměla naprosto všemu.
Před pár dny začala používat zvláštní posunky, které dělá jenom na mě a většinou, když čeká u dveří a já s ní jdu konečně ven. Začne tak zvláštně kroutit hlavičkou nahoru ke stropu a do stran a přitom mi kouká do očí a já nevím, co to přesně je. Ale vzhledem k tomu, že ji nijak neštve, když říkám: broučku, co mi chceš, co říkáš, tak to asi není podstatné. 
Vidím, že jsem se rozepsala, tak už končím. O Sáře jsem dlouho nepsala a na vyprávění by toho ještě bylo opravdu hodně.
Tak dnes vám přeji nejen já, ale i Sárinka pěknou sobotu.

Sára venku a Sára na grilu.



15 komentářů:

  1. Ale uteklo to. Skoro se mi nechce věřit, že už je Sárince 9 měsíců. Je to krásná kočičí slečna. Pěkně se navzájem užíváte.
    Pěknou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, podle fotek už bych ji na kotě nehádala. Už je to fakt velká dáma :) Máte doma veselo. A tak to má být, žádná nuda, ale samá kočičí akce.
    Marti, a kde spí v noci?
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Roste jako z vody. Máša, když byla malá, tak milovala také krabice a truhlíky. Dnes už je klidnější.

    OdpovědětVymazat
  4. Sára je krásná, poklad pro zábavu i potěšení. Vaše radost.
    Hezkou sobotu přeji. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Britky jsou vždy pěkní macíci. Až na slečnu Farkašovou, ta je color point, které jsou drobnější konstituce a výrazně menší. Takže ona má 3kg a vypadá podle kluků, Míší a Edíka, jako z koncentráku. Oba hoši mají 5,5 kg.
    Minule jsem se bála jí vůbec vyndat u veterináře z přepravky a paní primářka pravila, že tak vypadá normální kočka, že mám hodně zkreslené vnímání koček a smála se:))
    Sára vypadá hodně spokojeně, ale ještě má takové ty čertíky v oku, bude s ní ještě hodně srandy.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti,
    Sára je tedy už pořádná slečna. U nás tedy krabice vedou, potřebují ležet v nich i na nich. Nejlepší je Avon, to mi přijde vždy více krabic, tak se mohou různě vyvalovat. Papírové tašky z Rohlíku mají také úspěch... Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. to je krásný, to je jak u nás doma, krabice, tašky miluje Ondřej, který se mnou i mluví a rozumí mi, na schovávanou si se mnou hraje Shanti a mého muže miluje Eliška.vylízávač konzerv a kelímků je Matěj a Maya je takové věčné kočičí miminko, je jí už 6 let. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, je krásná a roste jako z vody. 👍🐱👍 Kočky všeobecně milují krabice. Vypozorovala jsem u všech, které nás provázely životem. I dcery kočky jsou "krabicovky".
    Měj hezké dny v kočičí společnosti. 🍀🐱

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy Marti, Sára už je opravdu veliká holka a krásná...Přeji vám všem pohodové a štastné dny.

    OdpovědětVymazat
  10. Sára už je opravdu pořádný kus číčí - na to kolik jí je. A ta první fotka, kde je v krabici, je úžasná :).
    Měj se fajn a Sáru pozdravuj.

    OdpovědětVymazat
  11. Sára hodně vyrostla, je z ní krásná kočičí slečna. Kočky mi přijdou jako děti, hrají si s tím, co k hraní není určené. Vzpomínám si na Matýska, který miloval ruličky od toaleťáku. V obýváku jich bylo plno a on si s nimi vydržel dlouho hrát. Se Sárinkou se tedy nenudíte.
    Přeji vám hezké dny a Sáře posílám pohlazení a podrbání za ouškem.:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, povedly se Ti krásné fotky. Konečně Sára chvíli zapózovala. :o) Koukám, že si s ní stále užíváte, je opravdu jako malé dítě. Alespoň se doma nenudíte.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, já doma kočku nemám, tak jsem se zas něco dozvěděla. Ale vím od kamarádky, velké milovnice a záchranářky koček o schovkách jejích koček. Jsou jako malé děti, viď. Ty si vyhrají také s obyčejnou krabicí. Měj se pěkně, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme se Sárinkou všem za milé komentáře a jen odpovím Petře na otázku, kde Sára spí. Spí samozřejmě se mnou a dokonce jde spát, jakmile jdu já, už se to naučila, takže v noci se u nás spí a nikde se necourá :-) Mějte klidnou neděli.

      Vymazat
  14. Marti, to je tak milé čtení! Nemohla bych žít bez čtyřnožce, chápu vaše hry, vaši komunikaci. Ještěže je máme...
    Posílám Sárince pohlazení a tobě přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.