středa 7. července 2021

prázdninové zastavení


 
aneb ahoj prázdniny!
Včera přijely děti na prázdniny, na týden a my po dlouhé době trávíme čas opět spolu. Hned včera jsme po obědě vyrazili na průzkum nového dětského světa, který byl slavnostně otevřen v sobotu. 
Původně bylo v plánu, že o otevření napíšu, ale moje viróza vše posunula a resty na mě čekali. 
Jen jsem musela změnit název rozepsaného článku, původně zněla druhá část "aneb když není na koupání", ale to včera nebyla pravda. Udělalo se vedro, takže děti většinu času trávily v bazénu, nicméně slíbila jsem jim překvapení, a tak jsme jeli. 
Nadšení bylo velké, babi, takhle velké hřiště a tolik prolejzaček pohromadě, to jsme ještě neviděly. 
Těší mě, že i tihle velcí malí cestovatelé, kteří už viděli kus světa nejen toho blízkého, ale navštívili Ameriku, byli v Číně, za polárním kruhem, na Bora Bora, všechno ani nemohu vyjmenovat, a přesto jsou pořád nadšení z věcí a událostí kolem sebe.
Takže pojďte se podívat, jak si to děti včera užívaly. Dávám sem i rozepsaný článek, protože je tam pár informací, kde se tenhle nový dětský ráj nachází.
Mějte pěkný den a ahoj zase zítra.

P.S. Fotek jsem nafotila mraky, víc než jsem chtěla a děsila jsem se vybírání do Kanálu eM a na blog, ale to bylo pořád: babi, tady mě vyfoť! mává na mě Alan z vrcholu pyramidy a k mému zděšení se drží jen jednou rukou. Děti jsou zvyklé se fotit často, protože odmalinka pomáhají mamince, fotografce v práci.
Tak teď jsem naprosto zblblá z výběru fotek do magazínu i na blog. Pokud jsou tady některé fotky dvakrát, tak se omlouvám.











Dětský svět na vlastní kůži aneb ahoj léto
Marta Dušková

Dětský svět Mlazice byl slavnostně otevřen v sobotu 3. července v areálu Centra dopravní výchovy v Mělníku.
Pod názvem Dětský svět se skrývá množství hracích prvků pro děti od 3 do 14 let a podobnou sestavu prvků na jiném hřišti v Mělníku a možná i jinde neuvidíte.

Děti se mohou těšit na 23 metrů dlouhou lanovku, jistě zaujme 6 metrů vysoká pyramida, trampolíny a hopsinky. Nechybí ani houpačky, prolézačky, opičí dráha či šplhací sestava.

Dětský svět nabídne i občerstvení v podobě kávy, nealko nápojů či nezbytné letní pochoutky pro osvěžení v horkých dnech nanuky. Investorem a správcem Dětského světa jsou Technické služby města Mělníka. 

Nejlépe se píše reportáž, když to člověk zažije na vlastní kůži, a tak jsme se do dětského ráje vypravili s vnoučaty. Herní prvky jsem si já sama tedy neužila, ale Lola a Alan rozhodně a ani se jim nechtělo tento prostor opustit.

A co děti říkaly na dětský ráj? Zvládly téměř všechno i velkou opičí dráhu.
Lola 8. let: "Babi, tady je to moc krásný a velký. Neviděla jsem nikdy nic takového. Nejvíc se mi líbí to pískoviště s míčema".
Alan 6. let: "Mně se nejvíc líbí ta trampoška a ta pyramida".
A dětem můžete věřit. 


























6 komentářů:

  1. Moc hezké hřiště a děti si ho do sytosti užívaly. krásné letní dny přeji celé vaší rodině.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tam mají děti opravdu šanci se dokonale vyřádit. Myslím, že tam zavítáte víckrát.
    Mějte pěkný společný prázdninový týden!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ukázat fotky našim dětem, tak by tam určitě chtěly. Také jsem nic podobného neviděla. Hlavně pro Verunku by to byl ráj.
    Užijte si krásný prázdninový týden.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je skutečně ráj!
    Děkuji za reportáž, Marti. Věřím, že děti byly nadšené!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, to vypadá fakt na prima hřiště - nedivím se, že děti byly nadšené.
    Tak si společné chvíle užívejte dál :)

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, to je super hřiště. Mně samotné se to líbí také, natož dětem. Chvályhodný počin Technických služeb města. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.