čtvrtek 22. července 2021

zbytečné i nezbytné


V poslední době dost nakupujeme, protože hodně věcí je potřeba a občas se mi tam zaplete něco naprosto zbytečného jen proto, že se mi to líbí. Nebudou tady všechny nákupy posledních týdnů, protože například ke strunové sekačce, kterou si přál můj muž ještě k elektrické, nemám fakt co říct, ale používá ji furt a takových nákupů bylo dost. A topy a trika, které jsem nakoupila, si už ani nepamatuju. Vlastně nebýt tohoto nákupu na kreativní tvoření, tak by tento příspěvek ani nebyl. Ale říkala jsem si, že teď trávíte taky čas s vnoučaty a třeba budete potřebovat ty diplomy, jejichž kvalita na pevném papíře mě hodně překvapila.
Z nákupu, který vidíte na úvodní fotce a který byl naprosto nezbytný, mám radost. Poslední dny, kdy jsme s dětmi u nás tvořili, se stalo u nás nevídané. Došel nám papír na kreslení, což se ještě nikdy nestalo a já poslední den hledala po celém domě, na co se dá malovat a nakonec jsme malovali na papírové tašky, ve kterých nám vozí nákup Tesco, ale..." babi, to jsi vymyslela úžasně".
Děti odjely a na mě vykoukla na facebooku reklama na výtvarné potřeby na Knihy Dobrovský, kde často nakupuju, ale knihy. Díky tomu, že jsem nakupovala tady, jsem objevila dávno zapomenutý krepový papír, ze kterého jsme ještě nic nevyráběli a na úžasné diplomy pro děti na srpen, až přijedou. Občas jim dávám medaile a děti se jich dožadovaly, když soutěžily ve stavění kostek: 
babi, ty nemáš tentokrát žádné medaile?
No, broučci, v této divné době babička nenakupuje do zásoby na prázdniny, páč ani nevěděla, jestli nějaké budou. Tak tentokrát dostanou diplomy. 
Za co? No to ještě nevím, ale vždycky se něco najde. Třeba za úklid v pokoji, kde není obvykle ani kam šlápnout.




Další moje nákupy jsou z Bonami, kde jak víte, nakupuji docela často a všechno sem ani nedávám. Z minulých nákupů mám asi největší radost z této misky na kuchyňský odpad, která se nejdříve jevila jako zbytečná a nakonec je nezbytná,  Zamilovali jsme se do ní oba. Nefotila jsem ji a po téměř měsíci už mi to přijde zbytečné, tak používám fotku z webu. 


Nákupy z toho týdne opět z Bonami jsou zahradní nůžky, které nahradí staré, stoleté, takže tohle bylo nezbytné. Tyhle krbové sirky ve sklenici, jejíž víko slouží jako škrtátko, byla zbytečnost, která se mi líbila. Moc se mi tedy nelíbí, jak je sklenice upatlaná od síry z těch sirek, ale asi to jinak nejde. Jo ta cukřenka s dřevěným víkem je také jedním z dřívějších nákupů na Bonami a zamotala se mi tam, tak už ji tam nechám.





Ještě jsem si koupila boty a šaty, ale ty představím příště, protože ještě je něco na cestě. Jo a dnes vlastně dorazí jeden obrovský nákup - nové sezení na zahradu. To pěkné dřevěné se po 14 letech už rozpadá, vlastně prochází už dva roky opravami a po shlédnutí nového sezení na zahradě naší Terezy jsem se konečně rozhoupala k nákupu nového.
Po dlouhé době moje nezbytné i zbytečné nákupy. Odlehčené téma.
Mějte pěkný den.

P.S. Jo ty pohyblivé oči, které vidíte na úvodní fotce, se mi tedy moc nepovedly. Opět jsem neodhadla velikost a jsou obrovské. Takže pro princeznu se nehodí, Spíš na nějaké monstrum...

6 komentářů:

  1. Dobré nákupy. Zaujala mne ta miska na odpad ! Záležitosti pro tvoření s dětmi už si mohu jenom prohlížet, protože naše vnoučata už mají tento čas, který jsme tedy všichni měli hodně rádi, mají za sebou.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, diplomy vnučkám taky kupuju, mají z toho vždycky radost. Prima tipy, díky za ně. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, nejvíc mne zaujala ta miska na odpad při vaření - té budu uvažovat. Díky za inspiraci
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, "papírnictví" to je vždycky radost a teď se dají nakupovat věci!
    I mě se líbí ta miska, to je skutečně šikovná drobnost.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné nákupy pro vnoučata 👍Miska na odpad1***,občas je potřeba si udělat radost.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, líbí se mi nůžky i miska. A také, jak se připravuješ na vnoučátka, až přijedou na prázdniny. To je úžasné. Věřím, že diplomy udělají radost za jakékoliv soutěžení.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.