středa 14. července 2021

unavená Sára, stavění z kostek na čas...


aneb co zbylo ve foťáku. Včera večer děti odjely a sejdeme se zase na týden v srpnu. 
A protože děti nemusím hlídat, zatím nemáme pevný termín setkání. Prostě až se to bude hodit, tak děti přijedou a já už teď hledám program na srpnový týden. 
V pondělí jsme museli na odběr krve, tak jsme se jen s dětmi stavili v Dětském světě, o kterém už jsem psala v rámci prázdninových zastavení. Za dětmi přijela v pondělí odpoledne desetiletá Adélka, dcera Báry, která s dětmi tráví prázdninový čas už pár let.
Děti po oba dva dny trávily čas hlavně v bazénu a já už moc nefotila.
Soutěžily také na čas při stavbě kostek, o kterých jsem si myslela, že už poputují za dětmi do azylového domu v Mělníku, kam dáváme hračky, ze kterých už děti vyrostly. 
Evidentně jsem se mýlila, protože soutěž je nadchla. Autorka soutěže Adélka stavěla a zároveň hlídala stopky, a když oznámila, že zbývá jedna minuta, ozýval se zoufalý křik dvouhlasně: 
ježíši, to nestihnu!!! 
Vpravdě je soutěž polapila a já musela nakonec hodnotit a fotit výrobky. 
A darování kostek tedy ještě musím odložit. Evidentně na ně ještě děti velké nejsou.







K létu patří meloun a tenhle je velmi fotogenický.


Tento obrázek maloval Alan. Je to jeho největší zážitek z HistoryParku a možná i poznáte, že je to lukostřelba. 
Ty dva mamuty si přivezly na památku z parku a jsou ručně vyráběny podle toho, jak je zvěčňovali pravěcí lidé.




Sára musela být pořád u všeho a nešla ani spát, protože co kdyby jí něco uniklo. Pořád zívala a bylo vidět, že padá únavou. Nevím, jak někdo mohl říct, že kočky spí až dvacet hodin denně. Možná není Sára kočka... 
Je jako malé dítě a sleduje, vše co se děje okolo a většiny aktivit se i snaží účastnit.
Ke konci dne byla tak unavená, že ani nešla přivítat Báru a naši kamarádku Adélu, které má moc ráda a obvykle je vítá s radostí. Teprve na moje zavolání: Sáry, je tu Bára, přišla líně a jen z povinnosti si splnila vítání překulením na záda, a pak zase si lehla poblíž. Tomáše, který přijel pro děti, už ani nevnímala. Když všichni odjeli, už nebyla schopná jít sama domů a nechala se odnést od mého muže v náručí, což normálně nesnáší. Chovat se nikdy nechce, a když nechce, přilepí se k zemi a nezvednete ji ani za nic. 
Doma už ani nešla do patra, bouchla sebou v přízemí v tělocvičně a usnula tvrdě únavou.





No a já mám na dnešek program nic nedělání. Po ranním psaní, které jsem samozřejmě nevynechala, si dám už jen nohy nahoru. Ne, že bych letos byla extra unavená z dětí, už jsme sehraná parta, ale ze všech těch každodenních aktivit, do toho rozhovory, které jsem ještě nepřepsala z diktafonu, focení do magazínu a psaní článků. Připadá mi, že neuběhl jeden týden, ale několik a mám pocit, že se mi mozek nevejde do hlavy. Znáte ten pocit, jako by vám byla lebka malá?
Necháme si dnes pravděpodobně dovést jídlo pod nos. Takhle příznačně se jmenuje dovážková služba jídla, kde si můžete vybrat z několika mělnických restaurací.
Zítra jedeme do Prahy na další preventivní prohlídku, a pak uvažujeme, že už do konce týdne nebude žádný plán. Cíl je jen se tak válet. Doufám, že se nenadchnu pro nějakou víkendovou reportáž...
Mějte pěkný den.

8 komentářů:

  1. Krásné fotografie. Sáře se ani nedivím a v tom kožíšku a v těch vedrech ji muselo být příšerně. My jsme chodili minulý týden krmit k mladým kocoura Mikeše, protože mladí byli na dovolené. Nechtěl mě nikdy pustit domů. Lehl si mi na nohy a chtěl se mazlit. Jen že povinnosti i doma mi nedovolovaly tam s ním zůstávat celé dny. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, soutěž ve stavění kostek na čas je dobrý nápad. Kostky také ještě máme....Děti si to u vás moc užily a určitě se už těší na srpen.
    Odpočiň si a měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ahoj to je tak hezké všechno - čas s dětmi a jak byla z toho ruchu Sára vyřízená...Pocit, že se mě mozek nevejde do hlavy mám dost často a taky pocit, že se mě někdy přemírou informací a všeho rozteče...Tak odpočívej a užívej pohody. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Je fajn, že s hromadou kostek si může hrát najednou více stavitelů. A musím uznat, že díla se jim podařilo.
    Je to dobře, že si teď naordinujete nějaký ten den naprostý relax. Prostě je to potřeba!
    Mějte s mužem klidné odpočinkové dny, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Martino, udělej pro nás rozhovor se Sárou, co si myslí o prázdninách!
    Jinak souhlasím s tím, že s vnoučátky to hodně rychle utíká. Já to mám ještě před sebou, až první týden v srpnu.
    Odpočiň si a budeme se těšit na příště. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. No, Marti, projela jsem váš prázdninový týden s dětmi. Krásně jste se toho zhostili. My to máme za pár. Také vymýšlím, co všechno podnikneme. Bohužel vše komplikuje testování. My jsme očkovaní, ale děti se musí testovat a termíny nejsou. Snad bude dobré počasí a vydaří se naučné stezky a koupání v rybníku.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, já věřím, že si to s dětmi užíváš, ale když dům ztichne, zasloužíš si odpočinek!
    Sára mi připomíná Aaronka - jak se děje něco jiného než klasický den, nemá čas spát. A pak chrápe jako dřevorubec :o)
    Měj příjemný a klidný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Marti,
    Sára vypadá fakt pěkně, má moc hezky zabarvený kožíšek. Já jsem dneska přijela z takové krátké dovolené a musím si to zase pěkně odpracovat. Poctivě hladím všechny kožíšky, protože šelmy nesou nelibě moji nepřítomnost.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.