středa 26. ledna 2022

marná snaha


Na svůj seznam povolání či zaměstnání, kterými bych se rozhodně neuživila😁, si připisuju i lovce beze zbraně. Nádherné fotografie ptáčků umí jen Jaruška.
Včera mi bylo konečně po týdnu líp, tak jsem si myslela, že si trochu užiju focení. Týden jsem nikde nebyla, nefotila jsem ani na akci, musela jsem požádat muzeum o fotky, protože článek jsem napsat chtěla. Dělala jsem si i test, který byl negativní, ale prý omikron se zachycuje hůř. Prý se slabším omikronem, jehož příznaky se u mě objevily, jsou antigenní testy nespolehlivé.
No prostě jsem byla doma a občas polehávala.
Včera jsem nasypala krmítka, můj muž předevčírem zapomněl, o krmítka se stará obvykle on. Vzala foťák, sedla jsem si do ústraní a čekala. Na krmítka obvykle létá hodně ptáčků, ale v keři se krčil jen jeden, který mě pozoroval. Tedy ještě se tam něco černalo, ale to téměř nebylo vidět, možná kos nebo co.
Ten jediný se z dálky vyfotit nechal, ale když jsem se chtěla trochu přiblížit, tak se schoval do keře, abych ho neviděla. Tuto akci jsme si spolu několikrát zopakovali, takže mám jen pár neúspěšných pokusů, které jsou jen důkazem, že k nám létají. Připomnělo mi to Sáru, která se mnou často hraje doma i venku na schovávanou a občas zpoza rohu vyskočí a vyděsí mě.



Včera byl vůbec zvláštní den. Ptáky vidět nebylo, za to odpoledne začala bláznit Sára. Po nevlídných dnech s větrem, deštěm, pokusem o sněžení bylo včera celkem příjemně. Sára začal běhat po celé zahradě jako blázen, asi potřebovala pohyb. Vyhazovala do vzduchu spadlé listí, a pak je jakože lovila a dokonce používala svůj bojový postoj. Pak se najednou prudce rozeběhla a skočila na třešeň. Potom sprint zase k nám s mužem. No vydrželo ji to snad půl hodinu a my jsme ji pozorovali se smíchem, jak se předvádí. Fotku samozřejmě nemám ani jednu. Bylo úplně zbytečné jít domů pro foťák, protože ve vteřině jsem nevěděla, kde je.
Minulý týden dorazily krásné bačkory, které jsem objednala ve slevě za velmi nízkou cenu. V prosinci, když jsme se sešli všichni, jsem zjistila, že je nedostatek funkčních bačkor. No už jsem to věděla dýl, ale znáte to. Víte to v ten okamžik, a pak zase zapomenete. Tentokrát jsem to dotáhla do konce a vyházela už nepoužitelné.
Navíc jsem nebyla ochotná do této komodity investovat větší peníze, když většinu roku leží bez užitku. 
V létě chodíme všichni bosi, ale jinak jsou bačkory v domě plovoucí podlahy a dlaždic nutností.
Zjistila jsem, že ještě nějaké ve výprodeji mají, a protože jsou pěkné a kvalitní, tak je sem dávám i pro vás. A teď jsem si všimla, že jsou ještě o dvacku levnější, než jsem je koupila já. A na to jak vypadají, koupila bych je i za plnou cenu, která je také nezvykle nízká. 
Třeba se vám bude tento tip na nákup hodit. Koupila jsem jedny pánské a dvoje dámské.
Tak takový byl můj včerejší den. Pro jistotu budu ještě doma, stejně se hodně akcí zrušilo, a tak píšu od stolu. Dohodnutý rozhovor se musel odložit kvůli karanténě vybrané osoby, taky u nás se to střídá. Každou chvíli je někdo v karanténě a Linda měla covid podruhé. Naštěstí stihla v prosinci třetí dávku, takže průběh byl nesrovnatelný s tím minulým. A rychlý, už zase tento týden učí na DAMU.
Mějte pohodový a hlavně zdravý den.




6 komentářů:

  1. Marti, zdravím. Bačkory jsou hezké, prima tip, třeba někdo využije. Já už jsem podle Tebe nakoupila dost věcí, tak děkuju !!! Přeju Ti hlavně hodně zdraví. Plno lidí, co znám má opakovaně covid. Já se po roce pořád nemůžu srovnat, jsem skoro stále nemocná a nelepší se nic. Tak se opatruj. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, děkuji za tip na bačkory, podívám se, jestli nemají i dětské. Aby je vnoučata nemusela vozit, když k nám jedou. Snacha má také podruhé covid, má kašel. Snad ho od ní děti a syn nechytí.
    Opatruj se a měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím zaťukat na dřevo. V naší rodině zatím nikoho ten blbý vir nenavštívil. No abych to nezakřikla.
    Bačkory se mi líbí. Využila bych Tvůj tip, ale nedávno jsem bačkory pro návštěvy konečně dokoupila. Píšu konečně. Já totiž opotřebované vyhodím a pak si dlouho jenom říkám, že musímm koupit nové.
    Přeji hezký den a hlavně, abys byla úplně OK.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, zase jsi mě potěšila svým článkem a líbí se mi příběh dovádějící Sáry. Tím jí posílám obrovské pohlazení. Na tom keři si myslím, že to byl dlask tlustozobý. Soudím podle velkého širokého zobáku, zbarvení hlavičky a bříška. Také nám sem létal ještě před vánocemi, ale dlouho už jsem ho tu neviděla. Zase přilétají jiní. Přeji Ti, aby ses brzy vyléčila, ale raději se šetři, protože dnešní hrozivá čísla nákazy i nás přiměla raději sedět doma. Stejně je počasí sychravé a tak to ven ani neláká. Měj se pěkně a opatrujte se všichni ať jste v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, s tím ptactvem jsem na tom podobně. Na krmítko dobře vidím z kuchyňského okna, ale na focení to je daleko. Tak se jen kochám. Létá k nám párek sojek, někdy mám strach, že krmítko jejich nálet nevydrží nebo že ony havarují...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, já jsem zrovna v karanténě taky. Po měsíci u nás byl v neděli syn na večeři, v pondělí mu bylo blbě, tak šel na PCR test (dělá v open space, tam jít s covidem fakt není dobré ;-)) a je pozitivní. Takže pracuji z domova a pro jistotu jsem jdu zítra na PCR taky, protože chci jít za mámou a nechci riskovat (přece jen jí je 85, sice má i třetí dávku, ale...)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.