neděle 16. ledna 2022

salon výtvarníků


Zmínila jsem se tady o výstavách a vernisáži, tak dnes vás zvu na výstavu, vlastně na výstavy. Tak velkou výstavu, která je instalována ve čtyřech galeriích či prostorách, jsem na Mělníku ještě nezažila a možná tak velká tady ani nebyla. Já jsem byla zatím na dvou místech. 
Ve středu v muzeu, kde mi bylo dovoleno fotit, i když se výstava otvírala teprve další den a ve čtvrtek vernisáž, která související výstavu Mělnický salon výtvarníků zahájila. Dávám sem jen výběr bez lidí, na ostatní fotografie, pokud budete mít zájem, se můžete podívat u článku, který vyšel včera.
Galerie jsou rozděleny, ta první z vernisáže, ta druhá pod článkem z muzea.
Tak pojďme na výstavu.
Mějte pohodovou neděli.















Setkání výtvarníků v rámci salonu otevřelo nový kulturní rok v Mělníku
Marta Dušková

Čtvrteční vernisáž 13. ledna v Masarykově kulturním domě Mělník zahájila velkou výstavu s názvem Mělnický salon výtvarníků 2022, na které představuje svá díla 21 výtvarníků nejen z Mělníka, ale i z dalších měst České republiky.

Díla jsou vystavena nejen v Masarykově kulturním domě, ale další části této velké výstavy jsou prezentovány v Regionálním muzeu Mělník, v Galerii Ve Věži a v kavárně Marlen.

Mělnický salon se letos uskutečňuje poprvé. A jak vznikl, sdělil na úvod vernisáže hlavní organizátor výstavy Jiří Čermák, který salon připravoval dva roky jako pravidelnou akci Sdružení výtvarníků ČR. Sdružení však tuto tradiční akci zrušilo a tím dalo prostor vzniku Mělnického salonu 2022.

Svá díla v rámci Mělnického salonu výtvarníků 2022 představují Čermák Jiří, Dvořák Pavel, Eberl Milan, Hájek Miloš, Holanová Yvetta, Jáněová Jaroslava, Legnerová Líhová Aida, Lejčková Jaroslava, Mádrová Miroslava, Mikušová Ivana, Mokrý Jaroslav, Paterová Olga, Proskovcová Jana, Sviták Michal, Škapík Štefan, Švec Pavel, Vrba Zdeněk, Všetečka Vladimír, Zemánková Monika, Zoulová Věra.

Návštěvníci mohou shlédnout obrazy vytvořené různými výtvarnými technikami, které zahrnuje grafika, akvarel, pastel a nechybí olejomalba. Výtvarníci prezentují na výstavě různá témata jako krajina, architektura, zátiší, abstrakce a další. K vidění jsou i fotografická díla.

Výstavu na čtyřech výstavních místech je možné shlédnout do 13. února a jednotlivé prostory jsou otevřeny v těchto návštěvních dobách:

Masarykův kulturní dům Mělník pondělí - pátek 13-18
Galerii Ve věži pondělí - pátek 14-20:30 sobota 10-20:30 neděle 10-19
Regionální muzeum Mělník: úterý - neděle 9-12 a 13-17
Kavárna Marlen: pondělí - pátek 8-18 sobota 9-19 neděle 13-18


































7 komentářů:

  1. Marti to jsou super výstavy. Já mám nejraději díla krajinářská a určitě by pro mě byla zajímavá i výstava fotografická. Děkuji za nahlédnutí, protože jsou tam skvělá díla. Krásnou neděli ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za hezkou pozvánku a přeji pohodový den, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, děkuji za pozvání na krásnou výstavu. Je opravdu rozsáhlá. Na ní si přijde na své každý.
    Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu rozsáhlá výstava. Určitě by za návštěvu stála. Škoda, že ji mám tak trochu z ruky.
    Příjemnou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, to je fakt zajímavá akce. Myslím, že by se mi líbila - aspoň se mi líbí hdoně obrazů, které jsi představila na svých fotkách. Jsem ráda, že jsem na ni mohla nakouknout aspoň tak.
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná výstava, úžasné obrazy. Za mne vedou ty (asi) pražské uličky a Zlaté schody. Krásná akce hned na začátku roku.
    Marti, měj hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, moc pěkná výstava, pokochala jsem se.
    Klidný týden ti přeji. Jitka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.