středa 19. dubna 2023

do knihovničky


Nikdy doma neodoláme, když na mě skočí slevy na Dobrovského. Já vybírám pro děti a můj muž pro dospělé. Občas se stane jako tentokrát, že koupíme něco, co už jsme koupili. Ale prezentuji tady jen knihy pro děti, pro dospělé ne, takže se prostě stalo a zapomněli jsme. 
Bohužel Black Friday už skončil, nikdy nestíhám upozornit včas, ale třeba se tipy na knihy budou někomu hodit a využije toho při další slevové akci. Tak dnes malé představení knih, které jsem nakoupila. Některé možná někomu k narozeninám, některé jen tak.
Na úvod dvě knihy o světových velikánech. Není to jen o jejich umění, ale o jejich životě. Životopisné knihy pro děti.







Další knihy jsou koupila do dětské knihovničky u nás doma. Možná by se mohlo zdát, že jsou pro hodně malé děti, já je kupuju už několik let, máme jich doma z cyklu Pohádky slepičí babičky možná 8-10. Čteme je pořád dokola a pořád nás baví. Když píšu nás, myslím i sebe. Jsou to krátké pohádky, vtipně podané a tak trochu výchovné. Neodolala jsem, protože i mě zajímají další příběhy, které jsme ještě nečetli.



Knihy o tvoření kupuju celkem často, tak jsem nemohla odolat ani teď.




A další zajímavá kniha, která mě hned zaujala a když jsem v ní listovala, jsem ráda, že jsem ji koupila.





Knihu o houbách si vybral můj muž. 
Tak to je dnes vše. Ostatní knihy pro dospělé sem nedávám. Na Knihy Dobrovský | Vaše (nejen) online knihkupectví s tradicí (knihydobrovsky.cz) jsou pořád nějaké slevy a vím, že někteří z vás tam také nakupují. Doufám, že zas dlouho žádné zajímavé slevy pro mě nebudou 😂.
Mějte pohodový den.


4 komentáře:

  1. Marti, tak to je nálož! Knihy byly a jsou v mém životě hodně důležité, kupuji je občas i teď, ale některé jsme odložili na nádraží nebo podarovali zájemcům. Dceři a později vnučkám jsem knížky kupovala a občas i kupuji, ale výběr už hodně nechávám na nich a jejich vkusu.
    Hezký den do C. U nás zase pod mrakem. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi všechny tituly, které jsi sem dala. Těžko říci, která knížka se mi líbí víc.
    Je pravda, že já už tolik knihy nekupuji - jako dříve. Kvůii místu. Čtu stále, ale chodím do knihovny.
    K Vánocům kníhy dostávám, starší syn má v paměti moje slova, že Vánoce bez knížky nejsou pro mne ty pravé :-). Takže od nich vždy knížka pod stromečkem je.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, já se také u Dobrovského slušně "rozšoupla"😀 Ale vybírám knížky hlavně pro sebe, protože jsem knihomol. Velkým vnučkám je nesnadné trefit se do vkusu a u těch malých vím, že Jiřík čte teď Foglara (máme ho doma komplet) a Bětka ze zásady nečte nic. Myslím, že na knížky, které dostala pod stromeček, se ještě nepodívala.
    Měj hezké dny.🍀💓

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, ráda jsem se podívala. Líbí se mi první dvě knihy, taky jsem děti seznamovala s velikány hodně brzo, jen jsem neměla takovouhle pomoc...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.