úterý 4. dubna 2023

mimikry?


nebo předstírání, kamufláž, kdyby to udělal člověk, řekli bychom v podstatě podvod, když se něco vydává za něco jiného. Ale je to rostlina a rostlina nebo zvíře tak prostě mimikry. 
No tahle kytka nás poprvé nachytala před třemi lety, mého muže ještě vloni.
Jéé podívej, ten keříček už kvete!
Ne, nekvete, ten má úplně jiné květy. To tam roste nějaký parazit, ale krásný.
Před lety ten první rok jsme zapomněli, že jsme na podzim vysadili keřík, který jsme dostali od naší známé zahradnice s tím, že není zapotřebí se o něj vůbec starat. Prostě přesně pro diletanty jako jsme právě my. 
Když začal růst první rok, přemýšleli jsme, kde se to vzalo a zda to není plevel. Až to začalo kvést, vzpomněli jsme si, že to byl dárek.
Další rok začalo to předstírání. Vím, že mi tady píšete každý rok, jak se co jmenuje na naší zahradě, ale je to jako perly sviním. Už si zas nic nepamatuju, ale už jsem několikrát na blogu psala, že krása nemusí mít pro mě jméno.



A ještě přidávám pár detailů z Mělníka. Ani pořádně nevím, kdy jsem to fotila. Prostě nesnáším prostoje, tak nějaké chvilkové čekání vyplním focením, nebo spíš jen tak cvakám, na co oko pohlédne bez ohledu na výsledek. 
Mějte hezký den.








6 komentářů:

  1. Marti, modré kvítky je ladoňka. Tu travinu nerozklíčuju, může to být cokoliv.
    Měj hezké jarní dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, má to taky světle modré květy a někde na blogu je i je.

      Vymazat
  2. Marti, já to mám podobně - taky si nepamatuju jména toho, co mám na zahradě. Třeba, že rubékie je rubékie jsem si zapamatovala asi až po 5 letech

    OdpovědětVymazat
  3. I já vidím ladoňku...
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Také myslím, že je to ladoňka. Včera jsem byla u nás na hřbitově uklize a v cestičkách mezi hroby jich kvete plno, ani není kam šlápnout. Marti přeji ti pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, to je opravdu dobře maskované, tak kvete dvakrát v roce a pokaždé jinak :-) Hezké dny

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.