úterý 29. května 2018

fakt mě to baví





Já vím, že se na blogu někdy opakuju. No a nejen na blogu.
Měsíc tady byl už několikrát. Ale já nějak nemůžu nikdy odolat a fotím. 
Koukáme pokaždé s mým mužem na krásný měsíc, který u toho stromu vypadá tak romanticky.
No, romanticky jen pro mě.
Můj muž pokaždé a už opravdu otravně podotkne: chtěl bych se fakt někdy dozvědět, zda byl někdo opravdu na měsíci, či zda to byla kamufláž...
A já pokaždé říkám, panebože, neotravuj s tím furt! Některé věci pravděpodobně za našeho života budou neustále obestřeny tajemstvím. 
Já mám takových věcí víc.
Nesmějte se. Vím, že se o tom učí už na základce a já to principiálně naprosto chápu. 
Rozumím tomu dotud, dokud nezačnu opravdu hloubat.
O co jde? 
A vlastně klidně se zasmějte. Nechápu, jak je možné telefonovat na dálku, jak to, že se spojím i s Amerikou a slyším. Nerozumím vlastně úplně ani signálu televize... Já rozumím, proč se to děje i jak to funguje, ale jak je to možné? A vymyslel to člověk. Prosím nesnažte se mi to vysvětlit, já skutečně vím, jak se to děje, o to už se snaží můj muž, a já ho vždycky uzemním stejnou otázkou: ale jak to???
Na rozdíl od mého muže se tím vlastně nezabývám, ten se zabývá přistáním na měsíci furt. 
Doufám, že nejsem sama a všichni máte nějaké záležitosti, kterým technicky rozumíte a mohli byste je vlastně i přednášet, ale stejně se ptáte, jak je to možné.
Ale, když o tom přemýšlím, vlastně to ani nechci úplně vědět či pochopit. Kdybych věděla a rozuměla všemu, život by byl naprosto otravný. Pořád je tolik věcí, kterým nerozumím, které potřebuju vysvětlit a někdy je dokonce i pochopím. Sokrates také věděl, vím, že nic nevím. Bez neznalosti a neustálého vzdělávání by byl život naprosto nudný. Chtěla bych ještě studovat psychologii, páč jsem prý rozený psycholog. No univerzitu třetího věku stihnu, ale chci být samostatná, tak snad se zlepším na tolik, aby mně nemusel můj muž dělat neustále řidiče. Třeba se to povede a budu moci zase cestovat sama. 
Já tě klidně budu vozit i na tu univerzitu, ale já chci studovat letectví, dí můj muž.
Prosím tě takový obor pro nás na druhém břehu není. Páč už bys to ani nevyužil.
Psychologii já využívám každý den a chci mít trochu větší přehled.
Panebože, já jsem se rozepsala.
Původně to měly být jen fotky včerejšího měsíce a moje pravidelné třešňové večeře.
Dnes už si chci najít prostor na nějakou výrobu s třešní. Chtěla jsem vyrábět džemy.
Ale rozkaz zněl jasně: raději mi udělej sirup. No vloni byl mátový, ta ještě není moc rozrostlá, tak snad zvládnu i třešňový. 
Akorát že máta nemá žádné pecky!!!
P.S. To jsem moje pravidelné večeře. Můj muž se velmi snaží, aby se loňský třešňový maraton neopakoval. Úroda ale tomu rozhodně neodpovídá, ale stejně to s radostí a gustem odjídám.

16 komentářů:

  1. Mívala jsem z fyziky jedničku, ale stejně nikdy nepochopím proč auto jede. Já vím, že........ ale stejně mi to není jasné. Jak to lítá v tom virtuálním světě o tom ani raději nepřemýšlím :-). Třešeň nám kvetla krásně, ale úroda velká nebude. Snad se ani nezlobím :-).
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem ještě na spoustu věcí zapomněla :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Martino,
    a já jsem zase fascinována, že letadla létají, když jsou tak těžká ;-)
    A tu univerzitu třetího věku chci studovat také!
    Doufám, že se jí ve zdraví dožiji, mám před s sebou totiž ještě skoro 20 let do důchodu :-o
    Ach jo, kdyby se chodilo po padesátce jako dřív, tak už to mám za pár let.
    My třešně na zahradě nemáme :-(
    Včera mi dala kolegyně pro děti malou mističku a to bylo radosti!
    Díky ti za návštěvu u mě na blogu a měj se moc hezky !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, o letadlech ani nemluvím! Já létám nerada a můj muž, který to miluje, mě ještě nutí, ať se podívám ven :-). Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Martinko, musím se smát a mám radost, že nejsem sama. Spoustu technických věcí jsem prostě nucena přijmout jako fakt, protože mi to hlava nebere.
    Jinak to máte s mužem celkem dobře vymyšlené!
    A třešňové večeře - zdraví samo!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně tak, beru to, jak to je a nemůžu se tím zabývat. No nevím, jestli se mým kilových večeřím dá říkat ještě zdravé hahahaha :-) Měj pěkný den.

      Vymazat
  4. Marti, mám to podobně, také některým věcem nerozumím, třeba jak to, že televizní signál ke všem doletí ve stejnou vteřinu (já vím, že neletí). :o) A s tím telefonováním je to stejné... Koukám, že Ti začíná třešňové šílenství, u nás stále zelené.
    Přeji krásné třešňové dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, třešňové šílenství letos není. Je jich normálně a rychle uzrály. Zatím jsem udělala jen pár džemů. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Mně technické věci také míjí, ale bohužel mne míjí i jazyky (což mne mrzí víc než ta technika) i ta psychologie. Takže mně zůstává jen to "Vím, že nic nevím".
    Hezký večer (třesně bych si dala, ale u nás byly ještě zelené a až se teď na chalupu dostanu, tak nejspíš budou sežrané od špačků)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ale vědět, že nic nevím, je myslím to nejdůležitější. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  6. A vôbec ... internet, wifi, tieto všetky nové technológie ... fascinuje ma to a nechápem ... :) A nielen to ... poznám človeka, ktorý pracuje s energiami ... a to sa len dejú veci ... napríklad dokáže odstrániť oblak z oblohy ... videla som na vlastné oči a nezmohla som sa na slovo ...
    Pekný mesiac ... :) Prajem ti pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, vítám tě v klubu :-) A právě proto je svět tak pestrý. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. ...občas je dobré hledat ty správné odpovědi a když se nedaří, je lepší filozofování ukončit lžičkou špičkového džemíku !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, já odpovědi nepotřebuju hledat, já je znám, že bych mohla přednášet. Ale to neznamená, že porozumím. Já už ale o tom ani nefilosofuji. Na rozdíl od mého muže s tím jeho přistáním na měsíci :-)

      Vymazat
  8. Na průmyslovce jsem to měla tak, že jsem musela vidět, jak určité věci fungují, abych je pochopila. Počítačový svět 1+0 se už nesnažím pochopit, jsem ráda, že to trochu s počítačem umím, na programátora rozhodně aspirovat nebudu.;-)
    Vychutnala jsem si fotografie měsíce a ty si vychutnávej třešňové večeře. Růža

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.