pátek 18. května 2018

ženský svět



Místo činu je opět známá muzejní kavárna. Jako kdyby to bylo centrum dění. 
No mého dění v poslední době je.
Včera patřila kavárna ženám. Takový malý ženský svět. 
Většinu svého života jsem se pohybovala spíše v mužském světě, takže ani teď jsem netoužila se koukat na líčení žen a ani trochu jsem neprahla po tom, že by snad někdo líčil proboha mě. 
Dá se předpokládat, že od svých patnácti už ledacos umím a dokonce jsem jednu dobu dělala totéž, líčila ostatní.
 Ale akce Make-up maraton mě přilákala něčím jiným než šminkami. 
Líbilo se mi, že má přesah a větší smysl, než by se na první pohled zdálo. Byla to totiž akce na podporu žen s rakovinou prsu a výtěžek šel na sdružení Mamma help. 
Byl to už šestý ročník, to znamená akce už vychytaná a výtěžek večer činil překvapivých 22 000, což mi přišlo na tak malou regionální akci úžasné. 
K dispozici bylo asi šest vizážistek a kosmetiček a také masérka.
Povedlo se mi tam i promluvit s organizátory a zakladatelkou, takže jsem se dozvěděla zajímavé věci a dnes dopoledne napsala myslím zajímavý článek. Tentokrát jsem fotila samozřejmě jen obličeje, nakonec co jiného, ale něco jsem nafotila i na blog. 
Tady trochu pro nasání atmosféry, musím říct, že byla příjemná, veselá a byla cítit ta soudržnost, která všechny spojovala v rámci jednoho projektu.



Pro sebe a snad i pro vás jsem si fotila vstupní prostory muzea, které směřují na zahradu ke kavárně.





Ve vstupních prostorách je vždy instalována nějaká výstava, tenkrát malovaly děti.



A tohle mě břinklo do nosu při cestě domů. Foto od auta.


8 komentářů:

  1. Make-up maraton je pro mně nová akce a určitě velice záslužná. Nejen tím, že zpříjemnila ženám chvíle, kdy byly v péči kosmetičky, masérky či vizážistky, ale hlavně tím, že se vybraly peníze pro Mamma help.
    Moc se mi líbí výstavka dětských obrázků. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ona vznikla na Mělníku, proto ji nemůžeš znát. Včera mi vyšel článek a fotografie, tak jestli máš chuť víc se o akci dozvědět, tak tady https://melnicky.denik.cz/zpravy_region/charitativni-akce-make-up-maraton-odstartovala-sesty-rocnik-20180518.html. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  2. Martinko, tahle vaše kavárna mi je trochu podezřelá....!!!! Mám velkou chuť jí objevit a něco tam ochutnat, podle fotek je tam super atmosféra. A trochu malovátek udělá ženské radost vždycky, že.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, viď? A v úterý tam mám další rozhovor, páč je to tichá kavárna, pokud se tam nekoná nějaká akce a tam se konají nejen vernisáže k výstavám, ale i přednášky a workshopy, muzeum kavárnu využívá. Měj se hezky.

      Vymazat
  3. Marti, ta kavárna má fakt kouzlo. Kdepak to je? Prosím, pro mimopražské jako jsem já, raději adresu :)
    A akce, o které jsi psala ja fajn. Zdravé ženy pomohou těm méně šťastným a přitom si užijí trochu toho opečováváni. Mně osobně by to nevadilo, nechat se naličit od profíka :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, má, ono muzeum byl původně klášter a ta kavárna je sice zrenovovaná, ostatně jako muzeum, ale cítíš tam vůni dávných věků. Je to v Mělníku v centru města u radnice na náměstí Míru. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Určitě zajímavá akce, kde se užitečné pro jednu stranu snoubí s příjemným pro tu druhou. Líbí se (a obdivuji) mi když někdo dokáže něco takového vymyslet a zrealizovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, zajímavý je právě to spojení charity a krásna, to mám ráda. Měj hezký zbytek neděle.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.