středa 23. května 2018

na posledním místě?!


Už dlouho jsem se tady nevyjadřovala k něčemu, co by hýbalo Českem. 
V současné době je to událost, kdy první český pár gayů uspěl u soudu a je zapsán v rodném listě dítěte. Tedy oba muži. Inkriminovaný článek najdete tady. Podle komentářů je tím narušena tradiční rodina a to opominu nenávistné komentáře, že sexuální orientaci si snad člověk může vybrat a je to prý proti přírodě, protože rodinu tradičně tvoří muž a žena, a pokud si člověk "vybere" být gay či lesba, nemá mít stejná práva jako hetero. K tomu už se tady nebudu vyjadřovat, svůj názor jsem na blogu už několikrát sdělila. A pokud je něco proti přírodě, proč tedy příroda dovolí i homosexuální vztahy mezi zvířaty a je to tak odpradávna, zmínka o homosexualitě najdeme i v bibli. A národ je tak silný, jak se dokáže postarat o své nejslabší, v tomto případě děti.
Dle mého tradiční rodinu narušují přibývající rozvody a týrání dětí v rodině a rozvoji dítěte ani nepřispívá, když matka brání bez zvláštního důvodu setkávání s otcem, a rozhodně ne to, že jsou v rodném listě dva muži nebo dvě ženy. Je to přece ochrana dítěte, záruka jeho klidnějšího a jistějšího života. Pokud tam bude jen jeden rodič, může se přece stát, že onemocní, ochrne, umře a dítě půjde do ústavní péče, protože druhý rodič nebude mít právo na jeho výchovu a v podstatě vlastně ani jej navštěvovat či s ním udržovat jakýkoliv kontakt, i kdyby jej dítě milovalo sebevíc. A přece nikdo nebude zpochybňovat to, že jakýkoliv druh rodiny pro osamělé dítě je lepší než stát.
To vypadá, jako kdyby bylo důležitější bránit tradiční rodný list. 
A dítě je kde proboha?!
 Na posledním místě. 
Nakonec v rodném listě nebývají vždy biologičtí rodiče, protože náhradní jsou někdy zkrátka lepší. Tak proč to proboha vadí tady? Některé věci nepochopím, je tolik jiných důležitých, které musí každý z nás řešit a někdy životně důležitých, tak proč se zabývat takovou bezvýznamnou věcí, která ovšem není bezvýznamná pro to dítě. 
Možná je to o tom, co vše člověk v životě prožil, a pak mu některé záležitosti přijdou naprosto samozřejmé a někdy podružné.

P.S. Málem bych zapomněla, připomínám, do soboty hrajeme. To asi to kontroverzní téma dnes.

13 komentářů:

  1. Pod tento Tvůj příspěvek se podepisuji - tučně!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Nechapu zlost a hloupost lidi.Samozrejme s Vami souhlasim!
    JP

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tak tohle klidně podepíšu. Máš 100% pravdu.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, za mě není co dodat. Zohlednila a shrnula si myslím všechny aspekty, které mě napadají. Tohle je opravdu jediné, co naši společnost trápí?.... To se tedy máme!!!!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, máš pravdu - děti mají být vychovávané s láskou a je jedno, kdo jim tu lásku dá. Iva

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, dítě patří do milující rodiny a je jedno, kdo ji tvoří.

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím, že predchádzajúce komentáre sú všetky rovnaké ... Už pri čítaní som vedela, čo do komentu napíšem ja ... že s tebou súhlasím na 100%, s každým napísaným slovom ... Takže, opakujem sa po ostatných ... hi hi ... Ale samozrejme, že téma nie je na smiech ...niektoré rodinné zákony sú hrozné ... jak u nás, tak aj u vás ... Marti, maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, souhlasím s Tebou. Dítě by mělo vyrůstat v milující rodině. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, všem moc děkuji za vaše úplně stejné komentáře a souhlas. Odpovídám tedy všem společně, protože odpovědi by byly stejné. Možná jsem ani žádnou polemiku v tomto případě nečekala, páč se většinou dobře známe, i když jen virtuálně a známe trochu i svoje názory. Ještě jednou díky a mějte všichni krásný den. Martina

      Vymazat
  9. Přála bych každému dítěti lásku, pozornost, plný talíř a cítím, že je jedno, kdo mu to poskytne.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.