sobota 5. května 2018

samozřejmost?!



Některé věci v životě člověk vnímá jako samozřejmé. Ovšem do té doby, než se něco změní, než něco ztratíte, teprve potom zjistíte, že vám to vlastně chybí.
Já jsem včera po skoro dvou týdnech opustila náš dům a zahradu. 
Toto moje nechtěné vězení přišlo se změnou naší životní situace, to už jsem se tady zmínila a vězení jsem si určila sama, protože to bylo nutné.
Včera jsme odjeli s mým mužem na nákup a zároveň jsem si naordinovala práci. 
Ten úžasný pocit svobody mě včera úplně zavalil a nabil mě úžasnou energií. 
Už jsem žádnou neměla. 
Ještě před 14 dny byl můj život jen můj a já to brala samozřejmě.
Takže pár osvobozujících fotografií z náměstí.


Pár nakoupených maličkostí v Pepču. Ten box na koření byl pravděpodobně určen na dopisy a pohledy. Mám téměř všechno koření v mlýncích, to nejraději používám, ale nové koření, celý pepř či sladká paprika do mlýnku nepatří a já jsem už několik týdnů hledala na netu nějaký pěkný box na sáčky s kořením po těch všech plechových a nepřehledných dózách. Moc toho v nabídce není a to co jsem našla a viděla naživo, s tím teda nechci žít. Takže tento dobře obslužný dřevěný box na dopisy mi vyhovuje. Ještě jsem koupila dřevěný box na přenášení propriet k dochucení u grilování, páč se mi líbil. A přidala k tomu tu blbost stojan na papírové utěrky.


A jedna fotka jen na ukázku z akce křtění a svěcení nové cisterny dobrovolných hasičů, které jsem fotila a psala pro noviny.


Už si teď naordinuji výlet každý týden. Příští týden mě čeká rozhovor s jednou zpěvačkou, výtvarnicí a moc se na to těším. Můj život se maličko vrací do svých kolejí. Nebo spíš si zvykám.

12 komentářů:

  1. Marti, zrovna dneska ráno jsem si říkala, jak je skvělé, že můžeme jít s Terri na procházku, že můžu cestovat, jak pracovně, tak soukromě a vzpomněla jsem si na lidi, kteří nemůžou. Z různých důvodů ... Třeba proto, že leží dlouhodobě v nemocnici, atd. Nic není samozřejmost a je třeba si vážit každého dne. Alespoň já to tak vnímám.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to si uvědomuji i já a od nehody ještě víc. Ale nějak jsem si neuvědomovala, že můj život nemusí být teď jen můj. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Treba si uzdibnut z toho kazdodenneho kolotoca par chvil len pre seba... Psychohygiena je dobra vec... Som rada, ze si si naordinovala nieco pre seba kazdy tyzden . Marti... maj krasne dni... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ano vím, musím. Moc ti děkuji. I tobě pěkné dny a ať je ti líp.

      Vymazat
  3. Je to tak. Stane se, že najednou kus života,,není náš", protože je to nutné. Ale chvilky pro sebe jsou taky nutností.
    Dnes jsem v Pepku na ty dřevěné boxy taky koukala, ale jen koukala :-).
    Hezký večer!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my už máme jeden jiný dřevěný doma, ale to bude součást dárku, takže ho sem musím dát později a i s tím velmi originálním dárkem. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  4. Člověk si opravdu má užit každou chvilku, kterou může. Přeju, ať se život srovná tak, aby těch chvilek bylo přiměřeně i teď, když tvůj život není jen tvůj.
    Hezké majové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, moc ti děkuji za přání a podporu. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  5. Marti, člověk potřebuje změnu a hlavně si chvíli odpočinout. Můj muž nedávno prohlásil, že si důchod představoval jinak. Také musel změnit své plány, ale nedá se nic dělat. Snažím se mu pomáhat a podporovat ho. I já jsem takové období zažila a on mi byl nápomocen.
    Proto využij každé takové chvilky. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no jsme ve věku, kdy už se bohužel tohle dá čekat. Moc ti děkuji a pěkné dny.

      Vymazat
  6. ...teprve když to ztratím víme, co jsme měli...
    Marti, naprosto chápu tvé pocity a váhám, co ti přát... Hodně sil!
    Pa, Helena

    PS: nakoupila si parádně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji za přání. To je přesně to, co potřebuji. Měj pěkné úterý.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.