středa 30. května 2018

těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarellou


Přiznávám, že teď jsem schopná žít brzo ráno a pak večer a v noci. Mezitím jsem schopná možná tak něco psát. Veškerá jiná aktivita mi způsobuje čůrky potu, kam se podíváš a žít bych mohla celý den ve sprše. Ještě nebyl totiž čas připravit bazén a doufám, že to stihneme, než tohle brzké a parné léto náhle skončí. 
V bazénu budu furt.
Pekelná vedra, která trvají již několik dní, jsou natolik namáhavé, že je čas na lehké a hlavně hodně rychlé obědy. Zkrátka jídla šup šup.
Dnes vůbec nic objevného, opět co dům dal a bylo to výborné.
Už jsem tady psala, že milujeme italská sušená rajčata naložená v olivovém oleji a bůhví v čem ještě.
Tentokrát jsem je použila s těstovinami.
Na pánev jsem dala trochu toho oleje z rajčat, má opravdu výbornou chuť a zvláštní aroma a trochu zředila normálním olejem. Na pánev jsem dala trochu mražené benátské směsi, v tom vedru žádné pižlání, ale ne pro chuť, rajčata to přebijí, ale spíš pro vzhled, aby to nebylo tak fádní. Trochu jsem orestovala a přidala na kousky nakrájená rajčata a chvilku jsem podusila, aby se vše spojilo. Osolila a nakonec přidala celou nakrájenou mozzarellu a nechala ji rozpustit. Do toho vmíchat těstoviny, nahoru pažitku a je tu výstavní a velmi dobré menu. Myslím, že by se dalo jíst i studené, ale to jsem nestačila vůbec zjistit. A to jsem si myslela, že je toho hodně.

15 komentářů:

  1. Těstoviny milujeme snad na tisíc způsobů. Díky za tip, se sušenými nakládanými rajčaty určitě vyzkouším, to musí být dobrota. Marti, měj pěkný den!
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Marti,taky máme rádi dušená nakládaná rajčata.Dělám z našich a všelijak.Nám ty vedra taky vadí,ve stínu 32st.a to máme bazén zprovozněn .Hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, je to peklo dnes tady už od rána. No je tu léto! Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, těstoviny máme rádi a tak bychom mohli tvůj recept vyzkoušet. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, vyzkoušet, fakt to bylo moc dobré. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  4. Marti, vařím podobně, určitě by mi u vás chutnalo. Sušená rajčata prostě miluji!
    Měj hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Sušená rajčata jsou super, oživí spoustu jednoduchých jídel. Tohle je super rychlovka, Marti.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, právě o tu rychlovku mi šlo, jinak bych se už upekla :-)

      Vymazat
  6. Taky mám ráda těstoviny se suřenými rajčaty. Akorát po příchodu z práce nemám sílu vařit (mám kancelář s okny na jih, takže za celý den jsem vařená já) a tak k večeři mažeme chleba (v poledne za mne naštěstí vaří závodka).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, my máme dům na všechny světové strany a taky ze mě od rána leje. Chápu, po práci bych taky už nic nevařila. Měj hezký ven.

      Vymazat
  7. Mnamka... Taketo cestoviny su v horucom lete najvhodnejsim obedom, ci vecerou... My sme mali minule s kapary a susennymi rajcimami.... Maj pekny den... :) L.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.