úterý 15. května 2018

pohádka o šesti malých prasátkách



Ona to vlastně není pohádka. V neděli jsem byla na farmě u svojí kamarádky Báry a zrovna měla prasečí miminka 9 dní. Jsou malinká jako morčata. Amálka se o ně příkladně stará, a když rodila bylo to jako v lidském životě. Ležela, způsobně prodýchávala bolesti a tatínek Honzík nervózně chodil po kotci a byl vyřízený. Teď je vedle rodinky. Všech šest najednou se mi snad ani nepovedlo nafotit, přestože jsem cvakala o sto šest, ale nepostály modelem. 
A možná to byla moje chyba, páč jsem se rozplývala nad jejich roztomilostí.



A tohle je tatínek Honzík.



A když už jsem byla na farmě, musela jsem fotit i ostatní, aby jim to nebylo líto. Hvězda Evička, tedy koza mi postála modelem několikrát. Překvapilo mě, že kozy se chovají jako psy. Slyší na svoje jméno. Evička, Eliška, Tonda a Fanda. Jo na fotkách dostávají něco dobrého. 
Pořád mi koukali všichni do očí, a když jsem se zeptala, co chtějí, no oni vědí, že když je tady návštěva, tak něco dostanou. Kouzelné.




Tady je další miminko. Čerstvě narozený králíček. Ještě je slepý.


A tohle je nádherný Othello. Jméno jsem mu dala vloni, když byl čerstvým přírůstkem na farmu.Měla jsem tu čest pojmenovat jej.


A tohle si fotím vždycky. Nevím proč, ale prostě se mi to líbí. Zavěšené kukuřičné klasy.


A na kopci byl zvonec a pohádky je konec. Dobrou noc!

18 komentářů:

  1. Super zvéřinec, Marti. A u toho kralíčka, to bych ani nepoznala, kdybys nenapsala, co to je. Taková myšička... 😊
    Měj krásný den, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, no já bych myšičku asi nefotila :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Takový malý výlet do zoologické :-)... A ty kukuřice se mi líbí taky.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ano, rozrůstá se to a to jsem nefotila všechna zvířata. No je to už opravdu farma. Měj pěkný den.

      Vymazat
  3. To je milé ... Obdivujem ľudí, chovateľov, starajúcich sa o zvieratká ... a tu ich majú veru hodne ... :) Marti, prajem príjemný deň ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, aj já to obdivuju, mě na to neužije, ale koukat se to ano :-) Měj se hezky.

      Vymazat
  4. Krásná pohádka o zvířátkách. Tak prťavého králíčka jsem ještě neviděla. Moc krásně jsi zvířátka na farmě nafotila, Othello je opravdu fešák. Měj se hezky. Růža

    OdpovědětVymazat
  5. Pohádka je to pro nás přihlížející. Pro ty starající je to láska ke zvířatům s každodenní péčí o ně. Je vidět, že je to moc baví. Mají to takovou malou domácí zoo. Prasátka jsou roztomilá- dát jim mašli a je z nich talisman pro štěstí :-).
    Hezky jsi nám to nafotila.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tohle musí člověk milovat, jinak by to nemohl dělat. No, já trvala na tom, že než přijedu, budou prasátka umytá, navoněná a budou mít mašle :-) No s těmi mašlemi mi to nevyšlo, ale navoněná prý byla :-) Pěkné dny.

      Vymazat
  6. Obdivuji každého, kdo má doma hodně zvířátek. Náš syn po tom vždy toužil a když se odstěhoval se svou ženou na vesnici, sen se mu splnil. Oba chodí do práce a mají již ovečky a nedávno se jim narodilo další jehně - beránek Slávek. Teda já nemám ráda u zvířat lidská jména, ale budiž. Naše sousedka má kočičku a volá na ni Maruško, no to jsem z toho hin :o))).
    Martinko měj se co nejvíc radostně.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to musí bavit, jinak to nejde dělat. Na farmě dostávají lidská jména jen zvířátka, která zůstávají. Ty, co jdou na talíř, mají jména zelí, knedlík, šípková atd. Díky za tvoje přání, i když radostně mi zatím moc nejde.

      Vymazat
  7. Marti, to je krása.Já miluji všechny zvířátka, chtěli jsme slepičky a králíky chovat, ale my bychom nic nemohli zabít.Tak když jedeme po okolí na kolách,kochám se ovečkama , kozama a koníky vidím každý den v ohradě za domem.Přeji hezké dny.Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná reportáž! Moc jsem si ty fotky a jména zvířátek užila :o)
    Martino, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná pohádka, prasátka, králíček i ta kukuřice :-)
    Díky Ti za zpříjemnění středečního pracovního odpoledne !

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.