pondělí 14. května 2018

nedělní



Ze včerejší akce jsem nafotila i pár, myslím, zajímavých snímků pro sebe, i když moc času nebylo. Na náměstí se konala připomínková akce k ukončení 2. světové války. Byla tady výstava vojenské techniky, projev starosty, no prostě nic pro mě, ale spíš pro mého muže. Já jsem si ale ukradla pár chvilek pro sebe a nafotila pár záběrů, které mě zaujaly.
Studnu uprostřed náměstí, tedy jen náhled na studnu, která byla vyhloubena do skály v době vzniku města ve 13. století. Nápisy se dají na fotkách i přečíst.


Tady něco málo z přehlídky.


A pár letmých a trochu jiných pohledů na radnici.




Nakonec jsme si užili i trochu kultury. Z místních kapel máme občas husí kůži, jednou jsme s hrůzou utekli. Ale tato skupina byla úžasná a skvělá. Hráli a zpívali čistě a já si s nimi dokonce zazpívala Matušku Sbohem lásko.


A včera jsem ještě stihla navštívit malá prasečí miminka, ale o tom až zítra. Dnes by se nevešlo.

10 komentářů:

  1. Prima nedělní fotky !
    Hezké odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky, nakonec to pro mě bylo odpočinkové. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Náhled do studny je zajímavý. Líbí se mi i budova radnice, vůbec mám ráda staré domy. Škoda, že krásné náměstí v Jihlavě hyzdí budova Prioru.
    Těším se na prasečí miminka. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, je zajímavý, akorát v tom slunci toho dolů moc nevidíš, ale mně se to líbilo i tak. Tady na náměstí nic takového není, jen historické budovy a v podloubí restaurace a trafika. Snad dnes prasátka stihnu, jedu do Prahy na neurologii.

      Vymazat
  3. Ta úprava studny se mi moc líbí, jsem ráda, že jsi ji pro nás nafotila.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, mě právě zaujala hned, většinou ji fotit nemohu, protože tam všude stojí lidé, ale tentokrát se to povedlo. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  4. Tiež sa mi páči úprava studne ... na vrchu je sklo ? vyzerá to veľmi zaujímavo ... I ostatné fotky som si so záujmom pozrela ... mala si fajn nedeľné popoludnie ... Prajem pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, děkuji za reportáž! Ta studna se mi líbí, teď se tyhle průhledy celkem používají (třeba v Zadaru je skleněná třetina náměstí, jsou tam k vidění vykopávky).
    Měj pohodové odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mě to taky moc zaujalo. Měj pěkný i když deštivý den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.