středa 20. června 2018

kočka s odřenýma ušima


Já prostě už jinou kavárnu neumím.  
Už tady mám skoro kancelář, je to po několikáté, co je to místo pracovních setkání. Včera rozhovor s fotografkou. Je tady klid a to můj diktafon z roku raz dva potřebuje.
Nebojte, nebudou zde fotky kavárny. Muzejní kavárnu tady všichni známe už ze všech stran. Procházejíc průchodem mě zaujaly vítězné výkresy dětí na téma zdravotnictví.
Tak jen malá fotografická reportáž pro mě a možná i pro vás. 
Víc jsem tentokrát nestihla.







V muzeu chystají na červenec a srpen výstavu koček a kočiček a já jsem před dvěma týdny zahlédla výzvu, kdo může zapůjčit jakékoliv kočky. 
Nejdřív jsem se lekla, že snad živé. Justýnu bych fakt nedala.
Projela jsem celý dům a hledala kočky a našla asi šest předmětů, které se týkají koček. Všechno jsou to buď dárky anebo odložené od našich dětí, páč u nás ve velkém domě se to ztratí.
 Nyní už bydlí v muzeu a čekají na svoji chvíli. Pár minut slávy. Ta velká je ze dřeva a má odštípnuté uši, za prvé spadla a pak jí taky nesvědčilo teplo z topení v zimě, tak se začala rozkližovat. Pravděpodobně je v jejich dočasném domově na výstavě navštívím.

12 komentářů:

  1. Tak to bude hezká výstava.Kočky jsou předmětem všelijakého tvoření, takže se tam sejde určitě spousta exponátů, podobných Tvým :-). Odštípnuté uši kočičce sluší !
    Měj hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky si myslím a těším se na ni. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  2. Půvabné obrázky, moc se mi líbí ten první.
    Také mám jednu kočičku ze dřeva, trůní na stolku pod televizí.
    měj pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná výstava a kouzelné obrázky!Už jsem zvědavá na tu s kočičkami ;-).Je pěkné mít práci, která nabízí i tolik radosti, půvabu a pohlazení na duši.
    Měj pěkný den!
    ZaZa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zazy, ano uvědomuji si, že mi to přináší radost. A na výstavu kočiček se fakt těším. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  4. S komentárom a podrobnejšou prehliadkou som musela počkať teraz na večer ... V telefóne som totiž ráno obrázky detí dobre nevidela ... Sú zaujímavé, veľmi pekné ... hlavne ten úvodný ... aj keď, priznám sa, na niektorých neviem, čo je ... Ale to rozhodne nie je chyba autora ... hi hi ... Aj v našej nemocnici som pred časom objavila výstavku detských obrázkov vo vestibule ... boli nádherné ...
    Už teraz sa teším na reportáž z výstavy o mačkách ... , tie tvoje sa určite potešili, že môžu byť jej súčasťou ... :))) Marti, maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já taky nevím, co to je za přístroje na některých obrázcích. Já myslím, že nám to ale nebrání kochat se, páč jsou krásné. Měj krásné dny.

      Vymazat
  5. Hezké obrázky z výstavy a kočičí výstava bude určitě taky super.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, ty obrázky jsou opravdu povedené! Moc hezká výstava, je pěkné, že se dá dětem prostor.
    A kočíčí, tak bude nepochybně taky úspěšná, ten nápad je super.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i mě se to moc líbilo. Na tomto místě se výtvorům dětí dává prostor pořád. Ano, myslím, že kočky a třeba i ty naše :-) budou mít úspěch. Měj hezkou neděli.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.