neděle 24. června 2018

slavnost růží nejen o růžích


Celý tento víkend patří zámek Veltrusy Slavnosti růží. Zámek jsem na blogu představovala už vloni, takže dnes trochu. jinak. Výstava růži byla v oranžérii před zámkem, a než k ní dojdete, tak je to takový kilometr, protože zámecký park je obrovský. Než jsem došla na místo, musela jsem pořád odpočívat, ale nevadí. 
Měla jsem možnost fotit pro sebe, co mě zaujalo. Tak pojďte se mnou na malou procházku. Letos jsem v oboře nepotkala daňka jako vloni. Za to koně.





A tady už jsou růže. Letos jich tam prý bylo míň, jak mi sdělil pořadatel, protože bylo všechno letos zrychlené, takže třeba Konopiště se nemohlo výstavy zúčastnit. Růže už stačily odkvést. To máme na svých zahradách takto všichni. Růže se mi špatně fotily, protože bylo kolem pořád spoustu lidí, kteří hlasovali pro nejkrásnější růži, což bylo dobré pro moji pracovní reportáž, ale ne pro blog.


O co míň bylo v oranžerii růží, o to víc bylo dekorací. Pro mě byly některé dekorace příliš násilné a překombinované a některé kýčovité, ale návštěvníkům se evidentně líbily a já jsem rozhodně ocenila tu práci, co to muselo dát. A některé se mi i líbily. 
Hezkou neděli.


10 komentářů:

  1. Marti, podle Tvých fotografií soudím, že procházka parkem je krásný zážitek. Asi už víš, že pro mně jsou růže Top mezi kytičkami a jejich výstava musí být zážitek pro oko.
    Měj pěknou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ano, už jsem tam byla vloni, ale na advent, teď to bylo jiné. On je krásný i ten zámek. Pro mě jsou růže taky královny květin. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. Asi to vidím stejně, jako ty. Růže jsou krásné a park kolem zámku je skutečně rozsáhlý, procházet se dá dlouho... Jsou to dva roky, co jsem tam byla...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já ho viděla vloni v zimě, teď to bylo trochu jíné. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, to musela být podívaná. Takových nádherných vazeb a zákoutí, věřím, že to tam i krásně vonělo.
    Měj krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, víš, že nevonělo vůbec. Oba s mým mužem jsem se tomu divili. No asi to bylo proto, že byla oranžérie otevřená. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  4. Ve Veltrusech jsem nikdy nebyla, ale zdá se, že minimálně park by za výlet stál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, už jsem dávala vloni snad v prosinci, byla jsem tam na adventu. I zámek určitě za výlet stojí.

      Vymazat
  5. Marti, nádherné fotky, dýchá z nich krásná až starosvětská atmosféra :-). Ve Veltrusech jsem byla se školou jako malá....takže nostalgie.... ;-).
    Pokud jde o růže, tak já je mám raději v zahradě a když tvoření, tak nejspíše podle hesla "v jednoduchosti je krása"!
    hezký den přeji.
    ZaZa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zazi, to dělají ty koně. A souhlasím s tebou, v jednoduchosti je krása. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.