úterý 2. března 2021

videokonference


tedy malé rodinné a já jsem šťastná, že se můžeme setkávat tímto způsobem, když už ne osobně. Jistě telefonujeme si všichni často, ale to není stejné jako se vidět. Naše sobotní konference už jsou pravidlem. 
Tedy včera bylo pondělí, i když jsem si pořád myslela, že je sobota. Pondělní video rozhovory byly výjimkou, páč v sobotu se ještě vyráželo na výlety za hranice a navíc mají děti tento týden prázdniny, takže není ani online škola. Jo a byla s námi včera i chobotnice...
Včera jsem si poprvé vzala foťák, protože je nutné zdokumentovat, co, jak doufám, bude snad brzy historie. Takže děti, pozor, bude se fotit. Na těch prvních fotkách je to vidět. Kření se na povel. 
Videokonference mají svoje pravidla. 
Nejdřív si povídám s dětmi o víkendových výletech a o tom co dnes dělají. 
Babi, do toho bludiště musíme jít někdy spolu, jo? 
Než stačím souhlasit, zarazí nás Tereza. 
Loly, vždyť je to lezení po skalách, to babička nemůže.
Naše zhruba hodinová konverzace je rozložená do dvou dílů. Nejdřív děti a pak dcera. Pokaždé na nás zamává Tomáš, náš zeť a včera, když se sklonil k počítači, aby pozdravil a zamával, Tereza povídá: 
jo, dnes Tomáš nastoupil do nové práce. Ale žádná změna, snad jen, že má triko s límečkem, kancelář (homeoffice) je stejná, jen se připojuje jinam. Popřeju mu hodně štěstí a všichni se tomu smějeme. Životní změny teď prožíváme z domova.
A pak už si povídáme samy dvě ženské.
V sobotu ráno se podívám na mobil a povídám ještě v posteli Alanovi: tak ti zavřeli školku, vypráví mi Tereza. 
Alánkova odpověď mě rozesměje: to je dobře, aspoň si odpočinu😂
Nutno podotknout, že do školky chodí rád. Do školky chodit nemusel, ale sám přemluvil mámu, že tam chce za Lolou. Jsem ráda za tyto technické vymoženosti. 
Ta hodinka povídání je příjemná změna. Tak zase v sobotu.
Mějte pohodové úterý. 
Prý dnes budeme instalovat aspoň jedny nové dveře, které jsme koupili. 
Těším se na tu změnu.






10 komentářů:

  1. Moc hezké fotky, docela ti ty videokonference závidím. My si jen voláme a děti mi většinou řeknou jen ahoj, podle nálady. Možná kdybychom se viděli, tak by vydržely déle.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie. Já už mám vnoučata všechna dospělá...nebo téměř dospělá (nejmladšímu vnukovi už bude letos 15, nejstarší vnučce 26), a oni už mají zcela jiné zájmy a musím přiznat, že je to stejné, jak píše Růženka. Stýská se mi, ale nic s tím neudělám. Teď se to ještě zpřísnilo a neuvidíme se s nikým další tři týdny, ani s těmi, kteří jsou tu ve městě a jsou teď týden po "covidu". Smutná je tato doba a tak se chodím rozptylovat krásou přírody, nebo něco motám rukama...co jiného nám zbývá...? Přeji Tobě i celé rodině krásné dny ve zdraví a posílám pohlazení Sáře.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti,
    to je moc hezký zvyk, v dnešní době je to pro mnohé vlastně jediná možnost. Rodinu vídám pravidelně, ale třeba dost mi chybí žáci a kolegové, tak jsem vždy ráda, když je vidím aspoň přes kameru. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, ještě že ten chytrý telefon máme. Právě jsem také mluvila s vnoučaty. Mají prázdniny - dnes tvořivý den. Alička pracuje s modelínou a dvě starší s fimem. Přeji nám všem, aby už bylo brzo po covidu a mohli bychom se setkávat. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, máš krásná vnoučata. 👍💓 Je to radost, že s nimi můžeš komunikovat prostřednictvím techniky. I já toho využívám. V neděli jsme se viděli naživo, dnes má Ema narozeniny, tak jsme jí dojeli popřát. Dnes jsme konverzovali přes WhatsApp.
    I tahle setkání na dálku nám prarodičům dobíjí baterky.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, parádní konference! Všichni děláme, co jde. My se v neděli sebrali, nabalili dobroty a jeli na hodinu za dcerou do Prahy, jinak bychom ji zase měsíc neviděli...
    Alánkovi přeji hodně odpočinku :o) a tobě hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti, ještě že tu techniku máme, teď jak se to hodí. Taky děláme videokonference. Vaničku na nohy mám, koupili mě ji jako dárek a taky ji ráda využívám. Líbily se mi prstýnky z Bonami, musím se tam podívat.To by vnučky určitě chtěly.Na internetu nakupuju pořád, i před covidem. Ale z Bonami jsem ještě nic neobjednala,tak Ti děkuju za doporučení. S pozdravem Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ještěže tyto vymoženosti jsou, viď !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Za současné situace je technika fajn. Živý kontakt je živý kontakt, ale teď musíme být rádi za to, co jde :)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju tisíckrát za Viber, díky němu jsem se ještě nezbláznila.
    Vám, milí Dietlovi, přeji jen zdraví.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.