sobota 31. července 2021

jako bych slyšela hudbu...




Dnes na blogu v předstihu reportáž ze středy. Reportáž ještě nevyšla, takže tady malá generálka. Mám ráda tyhle výstavy z mezinárodní fotografické soutěže. Už jsem viděla druhou a z některých fotografií mám pocit, jako by zněla hudba. Tenhle druh jazzových fotografií je myslím těžké fotit.
Ale dost už, pojďte se podívat na fotografie, i když tohle není zrovna jednoduché focení, ale ochota byla a paní mi sehnala někoho, kdo by mi v hudebním sále rozsvítil. Na zkoušku jsem fotila zpočátku s bleskem, protože rozsvícení nebylo jednoduché, a všechny fotky skončily v koši, jak jinak. S tím jsem trochu počítala.
Tak pojďte při neděli aspoň na malou ukázku z výstavy. Třeba pro hezký den.








Jak zní jazz ve fotografiích aneb pozvánka na výstavu
Marta Dušková

Výstava Jazz World Photo 2020 představuje třicet nejlepších fotografií z loňského ročníku stejnojmenné soutěže. Je možné ji shlédnout v hudebním sále, v hale a část fotografií je instalována v kavárně Masarykova kulturního domu v Mělníku. Výstava fotografií potrvá do pátku 3. září a je možné ji navštívit ve všední den v čase od 13 do 18 hodin.

Do loňského již sedmého ročníku této mezinárodní soutěže se přihlásilo 347 jazzových fotografů ze 41 zemí světa.

Světová soutěž jazzových fotografů vznikla v roce 2013 a zakladatelem je fotograf Patrick Marek a jeho přátelé - promotér Tomáš Katschner a fotograf Ivan Prokop. Letos tedy vstoupila do osmého ročníku. Součástí soutěže je putovní výstava třiceti nejlépe oceněných fotografií a v mělnickém kulturním domě jsou k vidění vítězové loňského roku.

"Jazz je vášeň na celý život. A rád ho poslouchám objektivem svého fotoaparátu...", říká zakladatel Jazz World Photo Patrik Marek.

Výstava za návštěvu rozhodně stojí, a když se zaposloucháte, možná uslyšíte i hudbu hrát.

Malou ochutnávku z výstavy je možné shlédnout v galerii u článku (foto Marta Dušková).













5 komentářů:

  1. To je zcela určitě zajímavá výstava. Ono není jen tak zachytit hudebníka v daném okamžiku, aby to bylo takové to pravé ořechové.
    Pěknou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky, že jsi nás vzala na výstavu krásných fotografií. Určitě není jednoduché zachytit hudebníky v pravou chvíli.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné fotky a krásný název příspěvku.
    Marti, Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti,
    moc pěkné fotky, výstava bude mít určitě veliký úspěch. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, taková výstava by se mě líbila. Tak jsem se podívala aspoň takhle s Tebou, děkuju. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.