středa 28. července 2021

krása ve fialové

 
dnešní malá procházka s nezbytným doprovodem.
Normálně Sáru nevidím, kde je na zahradě, ale stačí se projít s foťákem a v mžiku doběhne se přitulit k noze a pak fotí se mnou. Má ráda, když couráme spolu. Tak se mi i občas připletla do objektivu.
Vykvetly nám dva keře ibišku. Pořádně fotit jde však jen jeden, druhý je zapletený do jiných keřů podél zdi. Trochu džungle, ale to máme vlastně rádi. 
Ibišky tisíckrát jinak.










Tady můj doprovod pod ibišky okusuje trávu.




Tady fialové petunie, které zahradnictví vydávalo za surfinie, které jsem chtěla. Rozdíl je v tom, že o petunie se musíte starat pořád a čistit, surfinie jsou dražší, ale takovou péči nepotřebují. 
Já je nerozeznám od sebe, i když mě to taťka kdysi učil.



Jiný odstín fialové na milionbells.



Na závěr fialovo růžová fuchsie, dárek od dcery. 
Jinak na naší zahradě každý rok převládá růžová občas přerušená červenou.
Mějte dnes pěkný barevný den.


10 komentářů:

  1. Moje ibišky asi pokvetou na vánoce, podle vzhledu. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem taky zahradní ibišek - bílý, ale nevím proč mi zašel. Už jsem si ho nepořídila a když se dívám na Tvoje fotky, mám docela chuť ho zase na zahradě mít.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc hezky vám to na zahradě kvete. Ranní procházka s Tebou a Sárou se mi líbila.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná džungloidní zahrada, tam je radost být kočkou. Máš to, Marti, moc krásně barevné.Já mám před bagry vyryté ibišky v dřezu, opřené o domek na popelnice, zatím to nikdo neukradl, ač jeden truhlík s muškáty už ukradli, a jeden ibišek se malinko snaží přes veškerou nepřízeň taky kvést. Snad to přežijí a až odejdou bagry, zasadím je znova, bude li do čeho. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, krásná kvítka a Sárinka jak to kontroluje...Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti máš nádherné ty ibišky. Sousedka je má tady před domem, ale letos se jim nějak do květu nechce. Sára je zlatíčko. Petunie jsem měla na stolku v květináčích a poslední příval deště je doslova zničil. Zbyla mi jen jediná fialová. Ty ji máš nádhernou. Přeji Ti krásné letní dny v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti nádhera ♥ My byli předminulý víkend tady u nás v Jilemnici v Kruhu v Subtropickém zahradnictví a koupila jsem si tam také dva ibíšky.Ale já si asi ještě pár let budu muset počkat na takové klrásné keříky.♥

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, surfínky mám taky ráda. Petunie jsme měli letos poprvé, vypadali krásně, ale když jsme na chalupě nebyli 14 dní, tak to chudinky neustály a uschly.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  10. Krása, Marti. Včera jsem na stejném ibišku našla první květ. Nemám je zrovna na ideálním místě, kvetou mi později. Máš skvělý doprovod!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.