sobota 14. května 2022

inspirace pro každý den


Dnes vás zvu opět na výstavu tentokrát do galerie Za Rohem, která patří k mělnické knihovně a už jsem tady o ní psala. Když knihovna vyhlásila projekt, o kterém si můžete přečíst v článku viz níže, byla jsem trochu skeptická. Projekt mě hodně zaujal, ale nebyla jsem si jistá, zda nějaký ohlas z veřejnosti bude. Je něco jiného se kouknout na výstavu, kterou připravil někdo jiný a něco jiného sám něco vystavit. No, tento úžasný nápad je úspěšný, ostatně kdyby nebyl, neměla bych vám dnes co ukázat. Tak malé nakouknutí na výstavu, na které se podílí veřejnost. Další část dnešní reportáže jsem věnovala další výstavě, která je v druhé polovině galerie a je věnovaná 35. výročí založení Literárního klubu Pegas. I galerie fotografií jsem proto rozdělila do dvou sekcí.
První je z uměleckého experimentu knihovny. Fotila jsem jen vlastní díla, na výstavu je možné přispět i obrazy, které vás inspirují doma a není to vlastní tvorba. Přiznávám, že ty mě moc nezaujaly. Musím říct, že knihovna poslední rok hodně žije a já tam chodím často a ráda.
Tak nakoukněte. Mějte pohodovou sobotu.

P.S. Sama jsem na výstavu nepřispěla, ne ze strachu, ale jsem dost známá v regionu jako novinářka a znají mě i lidé, které já neznám, chci si uchovat soukromí a nemusí se o mně vědět všechno.











Galerie Za Rohem je plná inspirace nejen pro všední dny
Marta Dušková

Prameny inspirace všedního dne je název projektu Městské knihovny Mělník, který nabízí prostor galerie Za rohem komukoliv, kdo tvoří, maluje a chce svoje díla ukázat veřejnosti.

Výstava čehokoliv od kohokoliv, ať už se jedná o oblíbené umění či něco, čím si někdo zdobí domov či přímo vlastní tvorba, byla zahájena počátkem dubna a potrvá do 31. května.

Zdi galerie už některá díla, která inspirují, zdobí a návštěvníci se mohou mimo jiné kochat překvapivě krásnými výtvarnými dílky žáků ZŠ Jindřicha Matiegky v Mělníku.

Umělecký experiment knihovny se podařil a do projektu se povedlo zapojit veřejnost, což bylo cílem.

V květnu se experiment rozšiřuje o další oblast a mělničtí autoři mají možnost prezentovat svoje texty, které třeba psali zatím do šuplíku a nebyly zveřejněny, před domácími čtenáři v knihovně.

Květen mělnických pramenů nabízí možnost amatérských autorských čtení ve čtvrtek 26. května v 17 hodin. Zájemci mohou využít příležitosti veřejně číst ze svých textů při akci s názvem Do šuplíku.

Podrobné informace k projektu jsou zveřejněny na webových stránkách knihovny Prameny inspirace všedního dne | Mekuc.

V galerii Za Rohem je nyní instalována i výstava věnovaná 35. výročí založení Literárního klubu Pegas. Na velkých panelech je možné si přečíst básně členů Literárního klubu Pegas v Mělníku. Básně jsou doplněny ilustracemi, které téma básní ještě umocňují. Výstava potrvá do pátku 27. května.









3 komentáře:

  1. Marti, děkuji za nakouknutí a přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Nakoukla jsem a zastavila jsem se u obrázku žáka ZŠ. (Jáchym 1.ročník ZŠ). Ten se mi hodně líbí.
    Pěknou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za nahlédnutí na další výstavu a přeji ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.