pondělí 2. května 2022

nové farmářské centrum



Dnes tedy reportáž ze soboty, kterou jsem tady slíbila. Do Jahodárny Vraňany jezdíme už dlouho a i s dětmi, které si o to i občas řeknou. Hrají si tam na hřišti, okukují zvířátka a pak jim koupím každému kytku, kterou si vyberou. To tak bylo ještě vloni, kdy jsem si všimli, že se tam začíná něco stavět a budovat. Došlo k rozšíření prostor a v sobotu se otevřelo největší farmářské centrum v regionu.
Podrobnosti si můžete přečíst v článku, který sdílím a dávám sem i pár fotografií. Mají i eshop, tak možná není od věci se s touto firmou seznámit. Všechny fotografie najdete u článku Víkend ve Vraňanech patřil slavnostnímu otevření farmářského centra (kanalem.com).
Mějte pohodový vstup do nového týdne.

P.S. A musím přiznat, že ani tentokrát jako pokaždé jsme neodešli s prázdnou. Další kytičky a samozřejmě sazenice jahod viz foto mého muže s vozíkem.













Víkend ve Vraňanech patřil slavnostnímu otevření farmářského centra
Marta Dušková

Farma Hanč Vraňany o víkendu ukázala nové prostory farmy a otevřela největší farmářské centrum v regionu. Při příjezdu vítá návštěvníky nová velká budova, která je rozdělena na farmářskou prodejnu a restauraci. Farma se stala nejen místem nákupu jahod, zeleniny, květin, ovocných stromků a dalších sazenic vhodných pro zahrady, ale i místem odpočinku a zážitků.

V sobotu 30. dubna a v neděli 1. května mohly děti vyzkoušet dva skákací hrady, které už z dálky byly symbolem farmy s velkou jahodou na vrcholu hradu, trampolíny, klouzačku a děti jistě potěšilo i krmení zvířátek či hraní na slámohřiště. Největší úspěch měly právě skákací hrady, které byly v dětském obležení a ozýval se z nich smích a dětský radostný křik. A nechybělo ani oblíbené malování na obličej.

Dospělí návštěvníci mohli navštívit nový skleník, shlédnout ukázku mechanizace farmy, ochutnávat farmářské výrobky či si vysadit vlastní květinku nebo jahodník a samozřejmě se věnovat nákupu pro zahradu či různých pochutin. Restaurace i s venkovním sezením nabízela občerstvení a odpočinek.

Po celý víkend byl připraven pestrý program a v sobotu od 17 hodin došlo i na pálení čarodějnic a opékání špekáčků.

Vždyť byly právě Čarodějnice.

Farma Hanč Vraňany je od roku 1998 symbolem pěstování jahod a sazenic jahodníku. Hlavní téma farmy je pěstování jahod, zeleniny a sazenic a jejich následný prodej na farmě. Přetvořením farmy ve velké farmářské centrum se jistě toto stane i třeba víkendovým cílem rodičů pro trávení volného času s dětmi na čerstvém vzduchu, kde je možné spojit příjemné s užitečným.


6 komentářů:

  1. Marti, báječná reportáž z místa, které pravidelně míjím. Už nebudu.😃 Se stánkem jahodárny se pravidelně setkávám na Výstavišti v Litoměřicích (i když letos po mnoha letech chyběl). Kdykoli jedeme kolem odbočky, muž vznáší dotaz, zda nechci Vraňany navštívit a já pokaždé odpovídala, že nikoliv. Přitom nedalekou Spomyšl a její zahradu mám procouranou..
    Hezké jarní dny♥️🍀☀️

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravdu pěkné místo. Líbilo by se mi tam a s prázdnou bych zřejmě nikdy neodešla.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, Vraňany mám spojené jen s jahodárnou, takže jsem si rozšířila obzory. Ale jinak musím přiznat, že nakupování v zahradnictví mne neba...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné centrum, Marti. O Vraňanech vím, ale mám to daleko...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, tam by se mi líbilo..l Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, Vraňany znám z Flory, kupuji si u nich sazenice jahod. Tady by se mně určitě moc líbilo. Je to česká firma a to je bonus navíc.
    Pěkný májový týden. Jitka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.