sobota 19. února 2022

cestou...


Včera jsme jeli do Lhotky, která je známá krásným skalním bytem. Už jsme tam byli několikrát, skalní obydlí patří mělnickému muzeu a několikrát jsem o něm psala nejen na blogu. Pokud na něj chcete nahlédnout i dovnitř, poprvé jsem o něm psala na blogu tady, Včera to náš cíl nebyl.
Dělala jsem rozhovor s malířem, který bude mít příští týden vernisáž ke své výstavě v muzeu. Určitě tady bude reportáž z výstavy i rozhovor. Bylo to úžasné povídání, tak snad se mi to i zajímavě povede přenést z diktafonu do písemné formy.
Z auta jsem udělala pár záběrů na Mělník ze strany, ze které jsem myslím ještě nikdy nefotila. Nejsou to vůbec dobré fotky, foceno přes sklo, hodně zataženo, mlžný opar a ještě přes mého muže, ale neodolala jsem. Někdy si musím fotit jen tak bez myšlenky na výsledek. Předtím jsem fotila ateliér a malíře a to je kapku stres, protože chcete, aby se fotky povedly. Tak si odpočinu u focení, kdy cvakám jen tak bez myšlení na to, zda to dobře dopadne.
Tak dnes jen tak letem světem, cestou necestou...
Od včerejšího večera opět hrozně fouká, po čtvrtku byla včera malá přestávka. Nemáme tedy u nás nějaké extra škody, jen roztrhanou plachtu ze střechy houpačky, ale stejně je to nepříjemné.
Elektřina nešla ve čtvrtek asi hodinu, takže taky žádné drama. To jsou na tom lidé podstatně hůř.
Sára courá sem tam, pořád se chodí koukat, jestli už je líp. Doběhne domů a hlavičkou potřásá, jako že je tam zima. To umí, ale zahrnula pod tento znak i vítr a déšť. Rozumí těm slovům, ale do znakové řeči si je převedla pod znak zima. Kouká rozčíleně na mě, co já na to, jestli s tím snad něco hodlám, sakra, udělat.
Sárinko, já jsem ti říkala, že je tam veeelikej vítr (případně prší tam apod.), to se nedá nic dělat.
Na chvíli se s mojí odpovědí spokojí, ale za půl hodiny jde zase zkusit, jestli se venku něco změnilo. Když není venku, kouká aspoň v mezipatře z okna, co se tam děje a na dvoře pozoruje, jak se zmítá věšák na prádlo ve větru.
Dnes odpusťte ty nekvalitní fotky, ale ten pohled se mi líbil.
Mějte pohodovou sobotu bez větších škod zaviněných počasím či čímkoliv jiným.




5 komentářů:

  1. Marti,fotky vůbec nejsou špatné a fotit z auta není vůbec jednoduché. U nás to strašně fouká už od večera. Krtkové na loukách vesele ryjí a to by podle pranostik znamenalo, že se tohoto počasí hned tak nezbavíme. Sárinku, jak vidno, už to také nebaví. Tak ji za mně pohlaď. Přeji vám klidný a pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejsou to špatné fotky, zase jiný pohled na město.
    Teď ráno nám tady docela dost fouká. Když jsem šla v noci domů z loutkového, tak jen tak lehce profukovalo, teď je to docela nepříjemné. Ale nebe je modré, svítí slunce.
    Klidnou pohodovou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, Praha taky hlásí vítr, takže byť je skoro jasno, ven se mi zrovna nechce..
    Pěkný víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, dnes v noci tady u nás byla pořádná vichřice a hluk od toho, jako by mi za postelí jel nákladní vlak. Nespali jsme skoro celou noc a známí říkali to samé.
    Zdravím Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, já se Sáře nedivím - moc jsem nespala vlastně dvě noci, truhlíky, lucerničky a podobné kousky mám doteď sundané, přesto byly slyšet veliká rány a silné poryvy. Žádné ztráty jsem ale nezaznamenala ani u nás ani u sousedů.
    Přeji klidnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.