úterý 1. února 2022

když je vše jinak...

aneb chceš-li boha rozesmát, řekni mu své plány... 
Včera jsem po víc než týdnu vytáhla paty z domu, protože je mi konečně dobře. Jela jsem do Mělníka dělat rozhovor, správně bych měla říct na Mělník, jinak se to tady neříká, ale já jsem si nezvykla, a těšila jsem se, že si nafotím zase nějaké detaily z města, která mě zaujmou a které i potřebuju.
Ovšem plány jsou na nic, když prší. 
Ne že by byl prudký déšť, ale v tom dešti mě nějak nic nezaujalo. Takže jsem neudělala ani jednu fotku. Těšila jsem se na to i z toho důvodu, že moje fotky jsou inspirací pro moje malování.
Když jsme se vraceli, zajeli jsme na druhý břeh Labe, odkud jsem před pár lety fotila přes řeku zámek Mělník a fotky jsou to povedené. Myslela jsem si, že si udělám nějaké aktuální, navíc v zimě, takže možná bude i líp vidět. No buď jsme si nepamatovali, kudy jsme tam jeli, což jsem tvrdila od začátku, nebo se místo pod mostem hodně změnilo. Břeh byl zarostlý, neviděla jsem ani řeku natož zámek. Rozhodně to na fotky nebylo. 
A myslím si, že za a) bylo správně. I můj muž si vzpomněl, že to bylo asi nejspíš minule v Hořínském parku, odkud jsem zámek fotila. Dávám sem pár fotek tedy, které se mi povedly minule, ať je na co se podívat. Na blogu už ale byly.




Když jsem otevřela vrata na zahradu, už přestalo pršet a já udělala své obvyklé fotky po dešti. 
Na krmítka létaly sýkorky a vrabci, a tak jsem si na chvíli sedla s foťákem a číhala, že se mi třeba povede nějaké vyfotit. No co myslíte? V tu chvíli bylo ticho a klid.
Tak pár kapek ze včerejšího odpoledne. Dnes už neprší.
Mějte pohodový den.





9 komentářů:

  1. Marti, u vás pršelo a u nás trochu nasněžilo. Fotky s dešťovými perlami jsou pěkné.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. U nás trochu chumelilo a byl to zase den takový šedivý, Dnes to vypadá malinko lépe. Jakoby začínala prosvítat na nebi modř. Ale to může být během chvilky pryč.
    Jak vidím, tak vy máte na zahradě perlový strom :-). Vy se máte !
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ty letní fotografie pohledu na zámek a kostel jsou překrásné, Povedly se ti i kapky vody. U nás nasněžilo a dnes se s střídá sníh s deštěm. Momentálně se venku čerti žení...Také jsem se chystala na odpolední focení. Jen že dopoledne jsme musela vařit, a odpoledne běžet do lékárny a měla jsem štěstí, že u kadeřnice brali bez objednání, tak jsem to hned využila a nechala se ostříhat. Domů už jsem zase šla v chumelenici protkané deštěm a na focení nedošlo. Měj krásný nový měsíc a budeme se společně těšit na jaro.

    OdpovědětVymazat
  4. No, není každý den posvícení :o)
    Navzdory všemu se ti povedly hezké záběry.
    Marti, měj se dobře. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky. Na Mělníku už jsem nebyla roky, musíme někdy napravit.
    Přeju prima dny.

    OdpovědětVymazat
  6. U nás chvíli sněžilo a hned tálo, chvíli pršelo. Tak lezavě bylo - došla jsem jen ke kadeřnici a zpátky, ani se mi nechtělo jít se projít...

    OdpovědětVymazat
  7. U nás je od Vánoc stále bílo, někdy sice méně, ale včera a dnes stále padá a odtává. Pocházím ze středočeského kraje a tak nějak mě ten sníh už nebaví, ale do jara daleko. Slunečné fotky z Mělníka potěšily.
    Dáša

    OdpovědětVymazat
  8. Martino, počasí, že by kočku nevyhnal.
    Hezký únor pěkně za kamny ti přeji. Jiřina z N.
    Měla jsem jet do Mělníka pro recept a mám ušetřenou cestu, poslali mi ho na mobil, resp. mi ho v lékárně vydali na OP.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, u vás pršelo, u nás sněží a sněží, jdu odklízet! Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.