neděle 13. února 2022

jak jsme hledaly sněženky



V sobotu jsme se Sárou lovily sněženky na naší zahradě. Jinak než lovení se tomu říct nedá, protože je sem tam jedna a jsou rozesety po celé zahradě. Pryč je ta doba, kdy pod třešní byl celý bílý lán, samé trsy. 
Mám jednoho sledujícího, který jde se mnou od sněženky ke sněžence.
Pak se schová za strom, teda hlavičku, tělo vidím celé a dělá, že ji jako nemám vidět. To jsem nestihla zachytit. Ona tu hlavičku furt vystrkovala a kontrolovala, jestli vidím, že je schovaná, respektive kontrolovala, zda ji vidím či nikoliv...
Že mě nevidíš?
Pak vyskočí na strom a zkouší mi pomoct hledat ty sněženky.





Ale první pozdrav jara je tady. Sice malý, ale je. No sníh ještě může napadnout, ale sněženky vždycky kvetly i ve sněhu.
Také máte na zahradě už to bílé malé potěšení?
Mějte pěknou a klidnou neděli.








7 komentářů:

  1. Marti, to jsou krásné fotografie. Sára si hezky hrála na schovávanou. Žádné jarní kytičky jsem ještě neviděla.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  2. Je vidět, že je přeci jenom u vás tepleji. Sice mi na zahrádce už vykukují špičky lístků narcis, hyacintů a i sněženek, tak právě sněženky ještě kvítka nemají. Ale musím to jít zkontrolovat. Včera jsem se nedívala a to byl den, který by mohl udělat změnu :-).
    U nás chodí po zahradě podobná micina, je od sousedů.
    Měj příjemnou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Já sněženky ještě nikde nezahlédla, ale já "lovím" jen v předzahrádkách u paneláků. Místo, kde vím, že jen maji, je orientované na sever, takže tam ještě brzo...
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  4. U nás ještě sněženky nejsou. Ale poslední dva dny svítí sluníčko, tak je snad z té hlíny vytáhne.
    Měj se krásně!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti, děkuji za krásnou první vlaštovku jara. I za tu černou "vlaštovkoveverku". :) Připomněla jsi mi, jak jsem vždycky hledala na zahradě první sněženky, abych si je mohla vyfotit pro radost. Teď sice chodíme do přírody, ale sněženky na poli nerostou. bohužel. V tomhle mi ta zahrada bude chybět. to kochání se květy a zelení, radost z lenošení s knížkou nebo počítačem na houpačce. Ale něco za něco, jak se říká. A já získala hrozně moc. :)
    Měj se krásně, Sabča

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, mohu jen tiše závidět. U nás se jim prostě nedaří. Mám je na několika místech a prostě nekvetou...
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. U nás je ještě sníh, ale sem tam z něj nějaká špička sněženek leze. To,že ti sněženky mizí je myslím tím, že je máte v trávě, kterou posečete dřív, než rostlinky úplně zatáhnou. V tom břečťanu možná přežijí déle, ale zase břečťan je potvora, vše ve svém okolí zadusí. Vloni jsem zaplnila celý bio-kontainer, než jsem trochu zahradu od něj osvobodila. Mám jej docela ráda, ale musí se omezovat.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.