středa 18. května 2022

a je po dešti











miluju tu vůni vzduchu po dešti a hledám dešťové perly, což pro mě není tak snadné, jak se mi původně zdálo. Na focení kapek musím hledat objekty, protože ne všude se kapky drží. Fotky jsou ze včerejšího rána. Mělo by ale pršet mnohem víc. Déšť se stává nedostatkovou komoditou. 
Naše studna na zalévání zahrady je prázdná a po poradě s odborníky hasiči nemá smysl nalít tam cisternu, protože není žádná spodní voda. Voda by zmizela hned po nalití. Prý si máme ušetřit finance na dovoz vody.
Já vím, že nejsme sami bez vody, ale naivně jsme si mysleli, že tomu půjde pomoct. Aby se zvedly spodní vody dostatečně, muselo by prý podle odborníků pršet minimálně měsíc v kuse, ale to si zase umím představit ty záplavy.
Dnes to na déšť nevypadá. Svítí krásně slunce.
Mějte pohodový den.












9 komentářů:

  1. Taky jsem včera tleskala za noční a ranní déšť. Omyl se pyl, zahrádka nabrala zase nějakou sílu. Dnes už máme zase nebe modré a svítí slunce.
    Hezky jsi kapičky nafotila.
    Pohodový den u vás !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. U nás také pršelo. Ráno jsem byly na lukách fotit orosené pavučiny i trávu. Krásně to všude vonělo. Moc hezké fotografie ze zahrádky máš Marti. Přeji Ti krásné dny vez draví.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, hezké fotky s kapičkami. A kytičky na nich vypadají krásně svěže.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, u nás taky malinko sprchlo a chtělo by to delší, jemný déšť, nafotila jsi to pěkně. Potřebovala bych na příští týden taky jednu pivoňku do kytice pro dceru.Jo, u nás teď kvetou krásně tmavěmodré kosatce, ale ty nic nevydrží.
    Co kočička, té se asi mokro nelíbilo? Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, Marti. U nás taky pršelo skoro celý den, alespoň to trochu spláchlo prach a nánosy pylu.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. U nás lilo fest..Hezké fotky po dešti,,,ila

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotečky. U nás je takový zahradnický zalévací deštík, ale děkuji i za tu trochu vody z nebe… Při procházkách často vidím pukliny v zemi několik centimetrů široké i hluboké…Vody je opravdu málo…

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, taky jsem ráda za každý déšť. I když u nás na Vysočině to až takové drama není. Po dešti všechno poskočí, povyroste. Teď v květnu je vody opravdu potřeba. Ty kytičky, které vypadají jako barevné kopretinky na tvých fotkách se jemnují osteospermum. Letos jich je hodně ke koupi. Minulé roky jsem je musela dost shánět. Dávám je (nejen) na hřbitov, protože téměř nepotřebují vodu. U nás je na hřbitově dost úpal a žádný stín. Jediné, co je třeba, stříhat odkvetlé květy, aby se tvořily nové.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotografie kytiček. Měj se hezky Marti, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.