středa 25. května 2022

třešně i hrušky


Před pár dny proběhla "exkurze" zahrady. A samozřejmě mám i doprovod, který také musí kontrolovat, jak vypadají třešně a jestli už jsou nějaké hruštičky. Třešní se zdá být přiměřeně přiměřeně. 
No zopakovat si náš třešňový maraton před pár lety, možná se někdo z vás pamatuje, by nikdo z nás nechtěl. Byl to děs a my jsme volali špačky na pomoc a sundali i kožešiny ze stromu v podobě strašáků. Ten rok to byla výjimka, protože soused měl vedle nás svůj úl a nikdy nezapomenu na ten bzukot v naší třešni. Letos tam byly včely taky, jinak by úroda nebyla, ale bzučení bylo slyšet jen u stromu, ne jako tenkrát po celé zahradě, až to bylo děsivé. Normální úroda úplně stačí. Na jezení, rozdávání a něco do mrazáku. Teprve nedávno jsem třešně z mrazáku zpracovala. Přidala jsem k nim mango a udělala si zmrzliny. Už nejsou.





A už se objevují i plody na naší malé hruštičce, tak snad letos z toho něco bude. Jeden rok je několik kilo a vloni nebyla ani hruštička.




A tady je naše malá kontrolorka. Teď se mi občas podaří ji vyfotit, protože musí být všude se mnou. Vyfotím ji náhodou ne cíleně, když se mi přimotá do záběru.



A tady naše malá exkurze končí.
Mějte pohodový den.

4 komentáře:

  1. Taky ráda kontroluji úrodu. Teď začínají jahody. Třešeň jsme před pár lety porazili, plody nebyly nijak zvláštní a než dozrály, vrhli se na ně všichni ptáci z okolí, protože široko daleko žádná ranná třešeň není. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  2. Třešeň jsme museli porazit, takže v tomto ohledu máme s třešněmi odzvoníno.
    Hrušeň má na zahradě syn. Ani jsem se ještě nepodívala jak to bude s letošní úrodou.
    V loňském roce byla nulová sklizeň k mému smutku. Hrušky já mám ráda. No, musím to obhlédnout :-).
    Klidný den! U nás dnes zatím mokrý, deštivý.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Kontrola musí být, to se nedá nic dělat :o)
    Užijte si hezké odpoledne. Obě. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti to je paráda - úroda bude!!! Hlavně Sára to sleduje a určitě kontroluje růst a možná se podívá i nahoru do koruny stromu, aby zjistila, jak vše zraje. Mějte se všichni moc krásně a užívejte si nádherných dní a pohodě a ve zdraví,.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.