neděle 31. července 2022

dnes o strašidlech...


Dnes pozvánka na další výstavu tentokrát strašidelnou. Slíbila jsem muzeu, že napíšu reportáže ze dvou jejich výstav, ale až přijedou děti. Dětem jsem výstavy slíbila ještě dřív, než jsem věděla, kdy přesně o prázdninách přijedou. Výstavy jsou celé prázdniny, tak jsem věděla, že je stihneme. Tak dnes nahlédnutí na další výstavu, kterou děti měly i s vyprávěním strašidelných pověstí. 
Z téhle výstavy sem nemohu dát všechny fotky, tak kdo chce, může se podívat tady  u článku, který včera vyšel.
K pověstem Kokořínska, Mšenska a Podbezdězí byla vydána i kniha, která je ke koupi v muzeu nebo je možné si ji objednat i na dobírku, pokud byste měli zájem. Informace najdete všechny tady. A jsou tam i videa se dvěma vyprávěnými pověstmi.
Mějte pohodovou neděli.

P.S. Maruško, tady máš další tip na výlet do Mělníku, dvě výstavy v muzeu najednou, jedna v malém sále a druhá ve velkém. Reaguji na tvůj včerejší komentář. V Mělníku je toho hodně a všechno nedávám na blog.










Muzeum ovládla Kokořínská strašidla a straší i v muzejním sklepení
Marta Dušková

Výstava na motivy Pověstí Kokořínska, Mšenska a Podbezdězí s názvem Kokořínská strašidla je k vidění v malém sále Regionálního muzea Mělník. Ale strašidla v životní velikosti je možné potkat i v muzejním sklepení, které samo o sobě působí trochu tajuplně.

Návštěvníci se na výstavě v malém sále muzea setkají s Kokořínským vodníkem, Bílou paní, skřítkem i loupežníkem Klemperou a dalšími strašidly. Výstavu je možné navštívit do 28. srpna.

Součástí výstavy je i soutěž s vodníkem Brčounkem, která byla vyhlášena na muzejním facebooku.
Informace k soutěži z muzejních webových stránek:
„Během prázdnin nasdílíme na muzejním facebooku 5 fotografií z jeho výletů…Soutěžte s námi o publikace Pověsti Kokořínska, Mšenska a Podbezdězí, Pověsti Mělnicka, Neratovicka, Kostelecka a Kralupska a jako bonus občerstvení v muzejní kavárně! Poznejte, kde se vodník Brčounek nachází a nasdílejte pod příspěvky Vaše fotografie z tajemných míst, která jste na Kokořínsku navštívili Vy. Ze všech fotografií na konci prázdnin vylosujeme jednoho výherce! Těšíme se na Vaše tipy na výlety!“

Podrobné informace k soutěži zde Kokořínská strašidla - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz).

7 komentářů:

  1. Marti, díky za další tip . Už se těšíme. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Tak další výstava - perfektní nápad. Opět si myslím,že si to užijí malí i velcí.
    Hezkou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Strašidelná výstava, ta se dětem určitě líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to je také zajímavá výstava. Máte tam kromě přírody, města a jeho okolí ještě mnoho zajímavého.
    Je škoda, že my teď výlety moc neplánujeme. Jednáme podle rozhodnutí z jednoho dne na druhý...ale moc letos necestujeme. Měj se hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  5. Trochu se bojím, ale když to daly i děti :o)
    Marti, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti,to vypadá krásně. Děti by byly nadšené. Škoda, že to je od nás daleko. Jsem už letos uvyletovana a další mi čekají, takže výlet na Mělnicko bych už nedala. O to víc děkuji za přiblížení výstavy. Měj se krásně, Sabča z Bláznivé mámy.,

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, vaše muzeum fakt vymýšlí zajímavé akce.
    Hezká den

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.