úterý 26. července 2022

léto a prázdniny


Jak si užíváme s dětmi prázdniny, vůbec nefotím, ilustruje jen ten pohár v úvodu z kavárny. A nakonec mi to přijde v těch vedrech jako dobrý symbol léta. Dělala jsem v kavárně rozhovor, který byl dohodnutý ještě předtím, než jsem věděla, že děti přijedou. 
Nicméně kavárna Café Živel, o které už jsem tady psala několikrát, má herní koutky vevnitř i venku, takže děti si to užily. Hrály si, pily domácí limonádu, jedly pohár a pak doma jsem rychle musela stáhnout fotku poháru, aby mohl Alan namalovat podle ní svůj pohár. Vlastně jsem konečně splnila slib. Dávno jsem slibovala, že je do kavárny vezmu, ale pořád to nevycházelo. 
Nedávno jsem tady dávala i článek o Café živel a jejich nových majitelích, a můžete si jej přečíst tady na odkaze tak trochu vyzobaná slunečnice: jak se plní sny... (vyzobanaslunecnice.blogspot.com).
Dnes máme v tom vedru naplánovány dvě výstavy v muzeu a pak hned bazén. Ve středu se má snad trochu ochladit, tak pojedeme do History parku a ve čtvrtek do zooparku Zelčín, obojí tady taky už bylo. Tak snad ustanou ta příšerná vedra, abychom mohli výlety absolvovat.
Mějte pohodový den.


4 komentáře:

  1. U nás se dnes mírně ochladilo a možná i nějaká kapička z nebe spadne.
    Hezké chvíle s vnoučaty, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás je doporučeno omezení pohybu venku a nevětrat. Už máme všude v okolí cítit kouř a někde je vidět a jde to z Českého Švýcarska a kouř cítíme i na zahradě, takže je tu pod mrakem, ale ochlazení není, vypadá to jako smog. Já jsem brzo ráno hned kouř cejtila a kontrolovala jsem, zda někde v okolí nehoří. Nenapadlo mě, že to jde tak zdaleka, dokud nepřišlo varování. Měj se hezky.

      Vymazat
  2. Marti, ten namalovaný pohár mi přijde umělecky vyvedený. Už i dnes bylo u nás lépe, tak ať se vám všechny výlety vyvedou.

    OdpovědětVymazat
  3. Umíte si léto parádně užívat! Pohár bych si dala :o)
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.