středa 13. července 2022

přes plot




Včera jsem se po dvou letech dostala do Hořína a dělala zde reportáž z příměstského tábora na inlinech. Už předem jsem si naplánovala podívat se na zámek Hořín, což by se stalo i bez plánu. Předem jsem ovšem netušila, že místo reportáže je přímo před zámkem. 
Vloni se na nádvoří zámku neuskutečnil tradiční Hořínský festival jako v minulých letech, psala jsem o něm ze Zooparku Zelčín, protože se zámek prodával a měnil majitele. Byla jsem zvědavá, co se tam změnilo a kdo zámek vlastní. 
Už předtím jsem se snažila zjistit, kdo je nyní majitelem, ovšem na internetu jsem se dozvěděla jen, že zámek je pořád v držení Lobkowiczů. Můj muž si dal tu práci a podíval se na katastr a z toho vyplývá, že se prodej evidentně neuskutečnil, ale víc informací se mi nepovedlo zjistit.
Tak jsem si zámek aspoň fotila přes plot a pár změn, které se zdají být počátkem rekonstrukce, teda třeba, jsme si s mužem všimli na střeše a vikýřích. 
Pojďte nahlédnout na zámek, který je veřejnosti nepřístupný a já tam byla na nádvoří jen jednou, kdy se tam právě uskutečnil v roce 2019 zmíněný festival a nevím, zda se někdy blíž než přes plot podívám. Kdo máte chuť se podívat trochu za plot, tady je odkaz na článek na blogu vstup zakázán!








Na závěr při reportáži jsem si stihla udělat pro sebe pár snímku zámku Mělník od Hořína z druhého břehu. 
Mějte pohodový den.



6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti předně se omlouvám za smazání původního komentáře. Měla jsem tam chybu. Před léty také byli na tento zámek také podívat a koukali jsme od brány a ještě mi pánové, kteří tam sekali trávu před zámkem, vynadali proč je fotím. Zámek je pořád ve stejném stavu. Zatlučená okna stejně, jako byla tehdy. Jen před zámkem je zatím vysoká tráva... Je to škoda, protože i my jsme odešli zklamaní. Navíc jsme se nedostali ani ke zdymadlu, protože se připravovala jeho velká oprava. Přeji Ti krásné letní dny hlavně ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, hezké pohledy přes plot i přes řeku.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, byla by škoda, kdyby takový zámek zůstal opuštěný a chátral... Přeju hezké letní dny. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ten zámek je krásný, snad ho čekají i lepší časy...
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný zámek, vůbec ho neznám, takže děkuji za fotky. Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.