pátek 22. července 2022

jedenáct měst...


Ochutnej Evropu je zajímavá akce, kterou pořádá Středočeský kraj, bohužel v jiném kraji, hledala jsem kvůli vám, jsem na tento projekt nenarazila. Ale protože se akce budou konat v 11 velkých středočeských městech, třeba se vám to někomu bude hodit. Projekt souvisí s českým předsednictvím v EU a přijde mi opravdu zajímavý. 
Dávám sem tedy článek, který teprve dnes vyjde, spolu s programem. Třeba jste na akci ještě nenarazili a budete chtít Evropu ochutnat.
První akce z projektu je v Příbrami už 6. srpna.
Mějte klidný pátek.

Ochutnej Evropu, to jsou dny zábavy, soutěží, gastronomie a kultury
Marta Dušková

Středočeský kraj pořádá v rámci předsednictví České republiky v Radě EU akci Ochutnej Evropu v 11 největších městech kraje od srpna do října.

V rámci každé akce budou připraveny stany s nabídkou pokrmů, produktů či výrobků z jednotlivých zemí, které budou moci návštěvníci ochutnat, případně zakoupit. V rámci těchto dnů bude možné i shlédnout putovní výstavu oceněných staveb, které byly realizovány na území Středočeského kraje za přispění finančních prostředků z EU. Výstava připravil kraj ve spolupráci s Českou komorou architektů.

První akce z cyklu Ochutnej Evropu se uskuteční 6. srpna v Příbrami. Další akce se budou pořádat: Nymburk (13. 8.), Beroun (21. 8.), Rakovník (27. 8.), Benešov (3. 9.), Výstaviště Lysá nad Labem (8.-10. 9.), Kolín (17. 9.), Mladá Boleslav (24. 9.), Kutná Hora (1.1 0.), Mělník (8. 10.) a Kladno (15. 10.)

„Návštěvníci budou mít možnost lépe poznat a pochopit význam členství ČR v Evropské unii a také různorodost evropských regionů, jejich kulturu, tradice a gastronomii. Zábavnou a atraktivní formou chceme návštěvníkům představit význam našeho členství v Evropské Unii,“ vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda. 

Podrobné informace jsou zveřejněny na Během akcí Ochutnej Evropu budou k vidění i oceněné stavby financované z prostředků EU - Úvodní strana | Informační systém krajského úřadu (kr-stredocesky.cz).


7 komentářů:

  1. Vypadá to na pěknou akci.
    Vydařený den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, zajímavá akce. Zejména nahlédnutí do gastronomie jiných zemí bude fajn. A zajímaly by mne i stavby financované z prostředků EU.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to je zajímavá akce. Čtu, že to pořádá Středočeský kraj, tak že jsou tam jen vybraná města tohoto kraje. Škoda, že takové akce nepořádají i jiné kraje, ale asi na to nemají dostatek finančních prostředků. Přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, dobrá aktualitka. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, díky za info o zajímavé akci. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, bude to určitě zajímavá akce. Děkuji za informaci. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, děkuji za info! To by se mi líbilo...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.