pondělí 11. července 2022

ještě nikdy


mi nekvetl žádný kaktus, pokud si dobře vzpomínám. Nepočítám ovšem vánoční, ty kvetou všem, proč ne mně? Momentálně ale žádný vánoční nemám, ty, co jsem měla léta a krásně kvetly, jsem stačila umořit svojí péčí nepéči.
A teď poprvé mi kvete malinkatý kaktus, který jsem si koupila asi před dvěma lety. Vlastně kvetl už poprvé před pár dny, ale je v patře, kde jsou ložnice, šatna a koupelna se sprchou, takže tam netrávíme moc času kromě úklidu. A stalo se, že prvního kvetení a to byly dva květy, jsme si s mužem všimli pozdě a na focení jsem si vzpomněla vždy večer, když jsem kaktus viděla. A můj plán: ráno musím vyfotit, jsem druhý den zapomněla.
Tak až teď jsem konečně vyfotila a chci zdokumentovat na blog, protože je možná nepravděpodobné, že se mi to stane znovu, i když kaktusů mám víc. Mám je ráda i proto, že nevyžadují nějak extra mojí péči. Co se týká pokojových kytek, jsem ignorant a zalévám, až mě holky samy upozorní, že je to třeba.
Tak dnes malé radosti všedního dne.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.




7 komentářů:

  1. Krásný něžný kvítek. Jen škoda, že kaktusy s trny většinou kvetou jen 24 hodin a pak květ definitivně uzavřou. Marti přeji prima nový týden

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem to psala do komentáře Vendy - brácha jako malý si přinesl z tehdá mičurinského kroužku kaktus. Celá léta byl na okně u nás doma - nikdy nekvetl.Jedno z jeho dětiček jsem si odnesla i já do svého ,,doma". Brácha zemřel náhle ve 47 letech a stalo se, že přesně na den ročního výročí jeho úmrtí, mi kaktus vykvetl. Potom už zase nikdy a i časem zašel.
    Pěkný den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, jsem přesvědčená o tom, že tyhle kaktusy kvetou právě těm, kdo moc nezalévá! Jinak by rostly do výšky a nekvetly by.
    Ale mohu se mýlit, jenže zkušenosti mám, jak píšu. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Po phylocactusech se mi také chystá kvést další. Takže po obřích rudých květech pro změnu drobné růžovofialové kvítky.... zatím to vypadá že bude ze všech kaktusů jediný který teď v létě pokvete.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, pěkné. Mně kaktus ještě nikdy nekvetl, spíš mi sem tam nějaký "chcípl". Aktuálně ani žádný nemám...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se to už párkrát stalo, fotit jsem nikdy nestihla...
    Marti, třeba to není naposledy!
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, ahoj. Ten květ je moc hezký. Já nemám kaktus žádný, ale mamka pěstovala plno vánočních, měla je ráda. Měj se dobře. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.