čtvrtek 28. července 2022

nová růže, výrobky z keramiky a jiné


Nějak nestíhám, ale vyfotit úplně novou růži, která je pro změnu světle fialová a ne růžová, jak je naším zvykem, jsem dnes ráno stihla. Růži jsme dostali letos od dcery jako dárek a poprvé kvete.



Včera jsme jeli s dětmi do HistoryParku na výlet, i když kvůli ovzduší jsme to několikrát zvažovali. Začínalo trochu pršet, ale spálenina byla cítit s přestávkami pořád. Volala jsem nakonec přímo do parku, jak to tam vypadá a na doporučení jsme jeli. 
Zodpovědnost za vnoučata cítím větší než za své vlastní děti...
Chvíli poprchalo, tak šly děti do keramické dílny a vyráběly. Vzduch se zdál čistý, ale když jsme šli ven na různá stanoviště, nebylo téměř vidět Říp, vypadal jako v mlze a opět se linul už známý zápach. 
Nicméně podívejte, co děti včera vyrobily z keramiky. Alánek archeoložku při práci i s kostrou pro maminku, děti si letos opět užily práci archeologa, Lola krásnou sklenici s pivem pro dědu a spoustu dalšího. Reportáž sem dát během pár dnů, až bude zveřejněna.
Den jsme si užili a dnes jedeme do zooparku do Zelčína. Začíná svítit sluníčko, takže ovzduší bude snad už čistější.
Mějte klidný den.





4 komentáře:

  1. Krásná barvička růže. Je vidět, že si děti keramičení užily. U nás nespadla an jedna kapička deště. Už je to tak zapotřebí.
    Užijte si další den s vnoučaty!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, modlím se za delší, pořádný déšť. Jako babička a děda fungujete skvěle. Já vyfasuji vnučky v sobotu...Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ta růže je překrásná!
    Děti si užili parádní den, jsou moc šikovné.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti to je moc hezké tvoření a věřím, že si to děti užívaly. Růže je nádherná, krásná barva. U nás vůbec neprší jen vzduchem létá popílek. V neděli a v pondělí to byly i kousky ohořelých lístků z listnatých stromů. Teď už je vidět jen v pozadí Vlčí hory a Dymníku "kouřmo".

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.