pondělí 8. května 2023

jako ranní louka...


Před týdnem sekal můj muž trávu a říkal, že jsou tam ty pampelišky krásné, že se mu je ani nechce sekat. I po sekání jich znovu pár vylezlo, evidentně jsou urputné a sekačce se vyhýbají.  
Dnes ráno to na zahradě vypadalo jako na maličké louce. Lákalo k focení.







Odkvetla třešeň a pomalu odkvétá hruška a vystřídaly ji jahody. Zahradní i malé lesní, které letos kvetou poprvé. Už je to veselejší. Dnes krásně svítí slunce od rána. 
Mějte pohodový den.





6 komentářů:

  1. Marti, já vždycky chráním část zahrady za chalupou přes sekání co nejdéle, protože mám ráda, jak nám v ní ledacos kvete. Ale jak nám loni na podzim larvy chroustíků sešrali valnou část trávníku, tak naopak budeme sekat brzo, protože první, co se uchycuje je plevel a nechci, aby se vysemenil.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. U nás jsou pampelišky ještě sluníčkově žluté. Člověk poseče a hned druhý den to zase žlutě svítí. Prostě to k jaru patří.
    Měj pohodové sváteční odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, naše zahrada už volá po posekání. Ale .... já nezvládnu vytáhnout sekačku po schodech na zahradu a muž je po operaci, ten to pro změnu nesmí. Trávník už začíná vypadat jako pole s osením.
    Moc hezké fotky jsi pořídila. 👍👍👍
    Měj hezké májové dny. 🍀🌸

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, mě se vaše zahrada líbí právě takto. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, hezké fotografie. Také mám ráda ty rozkvetlé louky. Když se tráva poseká, tak to většinou ještě jistí sedmikrásky. Na loukách kam chodím fotit, se zase těším na kopretiny, kohoutky, jetel, rozrazil, zvonky a další. To je pak pestrá paleta květů a motýlů...přeji ti krásný den

    OdpovědětVymazat
  6. Sluníčko, rosa a rozkvetlá louka - co víc si přát...
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.