pondělí 15. května 2023

pavučina a kytice


Tak po pár dnech jsem opět tady. Na značce. Na Moravě jsem vůbec nefotila, nějak jsem na to neměla chuť, bylo to především o setkání s rodinou. Ani jsem nepsala kromě jednoho pracovního článku. Tak dnes sem dávám pavučinu, kterou jsem fotila minulý týden. Dnes ráno bych nenafotila nic. Není pavučina a prší. Včera můj muž ještě stihl posekat už hodně vysokou trávu.




Ještě si sem odložím včerejší nádherné překvapení od našich tří dětí. Obrovská kytice s přáním, kterou odpoledne přivezla kurýrka, mi až vehnala slzy do očí. Musela jsem ji dát do džbánu na pivo, protože do žádné vázy se nevešla. Když jsem ji fotila, abych ji poslala dětem i s poděkováním, Sára se musela podívat, co to je. Kytky se na zem u nás dávají jen málokdy. Takže kytice i se Sárou. Když ji chci fotit samotnou, většinou nechce a teď se mi pletla před objektiv.
Mějte pohodový nový týden.

P.S. Ještě něco pro zasmání. Když jsem psala poděkování svým dětem, jedno je ve Francii za prací, tak se mi povedlo napsat nesmysl. Byla jsem radostí rozrušená. Když jsem si to po sobě četla, bohužel až po odeslání, jak jinak, musela jsem ještě připsat opravu, ale zase jsme se zasmáli.

...volala kurýrka, že nás nemůže najít, musela jsem ji dát do džbánu na pivo, protože je obrovská...
ne tu kurýrku sakra, kytici do džbánu...



7 komentářů:

  1. Marti, kytice je nádherná. Také jsem dostala dvě kytice tulipánů, kolopejku v konvičce a bonboieru. Kluci také nezapomněli a moc mě to potěšilo. Pavučin zatím moc není. Pavouci a ostatní hmyzáci se teprve probouzejí. Stále na ně bylo dost chladno. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, opravdu skvělá kytice, ale jako máma tří dětí máš na ni nárok.
    Moje mamka mi jednou, kdysi, psala dopis a vařila a chystala se na odpolední šichtu do fabriky: napsala, vařím knedlíky , pak to hodím do obálky a po cestě do práce do schránky, abys to měla co nejdříve doma. A já jí napsala: dopis došel, kde mám ty knedlíky?
    Pěkný den. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem se zasmála ! Kytici máš opravdu kráásnou.
    Hezký pondělní podvečer !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti,
    kytice je nádherná, dětem se výběr rozhodně povedl. Sára je už velká kočičí slečna. Já se dneska nasmála při češtině. V pracovním sešitu byla otázka na to, jaké znají děti další loupežníky (dělali jsme Nikolu Šuhaje) a jedna žákyně mi řekla Krakonoš...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Sára roztomilá, kytice nádherná! Taky jsem dostala :o)
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.