pátek 26. května 2023

v přímém přenosu


Po dlouhé době hlídám děti v Praze. Už jsou velké, takže hlídání je opravdu už poskrovnu a naprostá výjimka. Středa a čtvrtek v Praze a od pátku u nás. Když přijedu, je to někdy jako bych absolvovala přednášku v rámci univerzity třetího věku. Vždy se dozvím nebo zažiju něco nového. Tentokrát jsem mohla sledovat rozvinutí květu smrdutky (stapelia grandiflora) během snad hodiny, jako ve zrychleném módu. Má nádherný květ a smrdí jen, když si k ní přičichnete, rozhodně není cítit, pokud nejste od ní centimetr. Tak se pojďte kochat se mnou. 






Tahle tygří smrdutka je stapelia variegata. Tu jsem obdivovala už rozkvetlou. Ty poslední fotky je odkvetlý květ, který je také krásný a na omak je hodně tvrdý.






Na závěr malé nahlédnutí, ale opravdu jen malinké, protože jsem fotila opravdu málo, na zahradě je opravdu toho hodně. Měla jsem průvodce. Naše dcera povoláním fotografka je také úžasná zahradnice. A kromě běžné zeleniny, ovoce už má i malé kiwi, vloni sklízela melouny a ani bych nedokázala všechny výpěstky vypsat. Fotila jsem, co jsem vůbec neznala a i to velmi sporadicky. 
Květ ostružin, poupata zimolezu, obrovské tulipány, které ještě kvetou na záhoncích dětí. Mají svoje samostatné záhonky. Takže pár detailů tentokrát z pražské zahrady. A taky krásný keramický květináč, jeden z vlastních výrobků dcery, kterých už má spoustu.
V tom hmyzím domečku jsou včely a mají tam malé včeličky, kterým neustále něco přinášejí.
Tak dnes je to vše. 
Dnes máme s dětmi kreativní den, budeme tvořit a zítra jdeme na venkovní akci festival pro děti a dospělé.
Mějte pohodový den.











3 komentáře:

  1. Ten květ (rozkvétající), je nádherný i další fotografie jsou moc pěkné. Máte moc hezký hmyzí domeček. Krásné dny Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, ten květ vypadá jako orchidej. Věřím, že sis to s dětmi užila.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný květ. Máš to dobrý, jedeš hlídat a dostane se Ti osvěty :-).
    Pohodovou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.